Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΚΕΔΚΕ: Προς κυριαρχία ΠΑΣΟΚ στο νέο Δ.Σ.

Εύκολη επικράτηση του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιούνται τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, δείχνουν οι ισορροπίες που έχουν. . διαμορφωθεί στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες τηςaftodioikisi.gr, από τα 500 μέλη της γενικής συνέλευσης που εκλέγει το 31μελες δ.σ. της ΚΕΔΕ, περίπου 230 προέρχονται από το κυβερνών κόμμα, περίπου 180 από τη Νέα Δημοκρατία, 13 από τη Δημοκρατική Αριστερά, 10 από το ΚΚΕ, 8 από το ΣΥΝ, ενώ 59 εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι. Να σημειωθεί ότι στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ συμμετέχουν οι 325 δήμαρχοι και 175 δημοτικοί σύμβουλοι από όλους τους δήμους της χώρας.

Σύμφωνα με τις ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί το ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να εκλέξει 16 με 17 συμβούλους (συν τον Γ. Καμίνηπου συμμετέχει αυτοδικαίως στο διοικητικό συμβούλιο τής ΚΕΔΕ ως δήμαρχος Αθηναίων), η ΝΔ 13 με 14 και η Δημοκρατική Αριστερά 1. Δεν αναμένεται να εκλέξουν σύμβουλο το ΚΚΕ (δεν έχει ούτε στο σημερινό δ.σ. της ΚΕΔΚΕ) και ο ΣΥΝ (στο απερχόμενο δ.σ. έχει έναν εκπρόσωπο).

Τέσσερις προτεραιότητες για τον Κ. Ασκούνη

Με βάση τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναμένεται να εκλεγεί ο δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα θέσει τέσσερις προτεραιότητες στο διάστημα της θητείας του.

1) Πρώτα απ' όλα, την επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων για τους δήμους σε σχέση με τα θεσμικά αλλά και οικονομικά θέματα. Να σημειωθεί ότι ως προς τα θεσμικά βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας του το νομοσχέδιο-σκούπα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, με στόχο να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στον «Καλλικράτη».

2) Κατά δεύτερον, να δοθεί έμφαση στον κοινωνικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίζουν οι δήμοι μέσα από την ενίσχυση πετυχημένων θεσμών, όπως είναι το «Βοήθεια στο Σπίτι» ή η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στόχος είναι ο κοινωνικός αυτός ρόλος να αποκτήσει μόνιμα και σταθερά χαρακτηριστικά, ειδικά σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους πολίτες.

Να σημειωθεί πως από τον Οκτώβριο, όπως άλλωστε έχει δηλώσει και η γενική γραμματέας Ισότητας των Δύο Φύλων, άλλη μια κοινωνική υπηρεσία, αυτής της προστασίας των κακοποιημένων γυναικών, θα περάσει στους κεντρικούς δήμους των περιφερειών.

3) Μία ακόμη προτεραιότητα της νέας ηγεσίας της ΚΕΔΕ είναι ο αναπτυξιακός ρόλος που πρέπει να παίξουν οι δήμοι, προσφέροντας μεταξύ άλλων τοπικές θέσεις εργασίας σε μια χειμαζόμενη αγορά εργασίας.

4) Τελευταία στην απαρίθμηση αλλά όχι και στη σημασία είναι η αναβάθμιση και εμπέδωση της αξιοπιστίας του πολιτικού προσωπικού των δήμων, σε μια εποχή μάλιστα που η πολιτική, ειδικά στο επίπεδο των κεντρικών εκπροσώπων των πολιτών (βουλευτές, υπουργοί κ.λπ.) δεν περνάει και τις καλύτερες της ημέρες.

Στόχος είναι οι πολιτικοί σε τοπικό επίπεδο (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι), που ούτως ή άλλως βρίσκονται πιο κοντά στα καθημερινά προβλημάτων των πολιτών, να αφήσουν πίσω τους τα οποία προβλήματα δημιουργήθηκαν στο παρελθόν και να δημιουργήσουν πραγματικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τους δημότες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...