Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Κάτοικοι στα Νότια υπέρ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδοιίκηση

Η "πρωτοβουλια κατοίκων στα νότια" σε ανακοίνωσή της για την απεργία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδοιίκηση, αναφέρει:


"Η κυβέρνηση  σε έναν πρωτοφανή αντεργατικό παροξυσμό, απειλεί με απολύσεις και διώξεις  τους εργαζόμενους των ΟΤΑ. Ανακοινώνει ότι θα τους κόψει τα μεροκάματα, βγάζει ιδιωτικές εταιρείες με συνοδεία της αστυνομίας να μαζέψουν σκουπίδια, αναθέτει στα ΜΑΤ να ανοίξουν τους ΧΥΤΑ και στρώνει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της συλλογής των απορριμμάτων.
Οι απειλές, ο αυταρχισμός, η ωμή βία και  η καταστολή είναι το απαραίτητο όπλο για να προχωρήσουν τα σχέδια κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ για το βάρβαρο κτύπημα κάθε εργασιακού δικαιώματος, τη διάλυση κάθε κοινωνικής υποδομής και την πλήρη παράδοση όλου του δημόσιου πλούτου και δημόσιων υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Η κυβέρνηση  μαζί με την καταστολή χρησιμοποιεί τη συκοφαντία ενάντια σε κάθε κλάδο που αγωνίζεται, ώστε να προωθεί τη διάσπαση των εργαζόμενων. Επικαλείται δήθεν προνόμια των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, όταν είναι φανερό πια ότι με τα ίδια επιχειρήματα επιτίθεται ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους. Επικαλείται κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, επιστρατεύοντας την εισαγγελέα Ράικου, την ίδια ώρα που με την πολιτική της διαλύει τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, προκαλεί λιποθυμίες μικρών μαθητών από ασιτία και οδηγεί ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων και συνταξιούχων να μην μπορούν να αγοράσουν τα απαραίτητα φάρμακα και να αδυνατούν να πληρώσουν την ελάχιστη καταβολή της επίσκεψής τους στο δημόσιο νοσοκομείο.
Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες και προκλητικές κυβερνητικές ενέργειες καθώς και του περιφερειάρχη Σγουρού, του δημάρχου Καμίνη και κάθε δημάρχου που συντάσσεται, προωθεί και υλοποιεί την αντεργατική, κατασταλτική και αντικοινωνική πολιτική.
Καταγγέλουμε τις απεργοσπαστικές τακτικές που η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι υλοποιούν συντεταγμένα ενάντια στον αγώνα των εργαζομένων. Την απόπειρα ανοίγματος της χωματερής με την «αγαστή» συνεργασία των ΜΑΤ και των εισαγγελικών αρχών, την χθεσινοβραδυνή απόπειρα «ξεφορτώματος» των σκουπιδιών που μάζεψαν οι απεργοσπάστες στα «πάλαι ποτέ» μητροπολιτικά τους πάρκα από το Γουδί στο Badminton μέχρι και το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού στη περιοχή του ΚΤΕΟ, αποδεικνύοντας ότι και αυτή η «ανάπτυξη» τους έχει τη θέση που της αρμόζει, μέσα στα σκουπίδια.
Οι αγώνες όμως των εργαζομένων και του λαού ούτε συκοφαντούνται, ούτε καταστέλλονται και ήδη απέναντι σε όλους όσους προωθούν αυτέ τις αντιδραστικές πρακτικές η ανυποχώρητη στάση των εργαζομένων στο ΧΥΤΑ, αλλά και οι εκατοντάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο έδωσαν την απάντηση που αξίζει και στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις αλλά και στους επίδοξους απεργοσπάστες.
Οι εργαζόμενοι  δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία έχουν ένα και  μόνο δρόμο. Την ενότητα και το μαζικό - οργανωμένο αγώνα, για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων και της αντιλαϊκής επίθεσης, της κυβέρνησης και του σφαγείου ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου
Καλούμε κάθε εργαζόμενο να σταθεί στο πλευρό των  αγωνιζόμενων εργαζομένων στους ΟΤΑ, ενάντια στο ενιαίο μισθολόγιο-φτωχολόγιο και τις μασκαρεμένες απολύσεις-εργασιακή εφεδρεία. Ο αγώνας τους είναι αγώνας κάθε εργαζόμενου, είναι δίκαιος, μπορεί και πρέπει να νικήσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...