Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ταχεία διαβούλευση για τον ΣΜΑ της Ευκαρπίας ξεκινά ο σύνδεσμος ΟΤΑ

Ταχεία διαβούλευση με τα κόμματα, τους Δήμους, την Περιφέρεια, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, το ΤΕΕ, τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς φορείς για τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) της Ευκαρπίας ξεκινά άμεσα ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, που έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή.

Όπως ανέφερε σήμερα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του συνδέσμου ο πρόεδρός του Δημήτρης Γαλαμάτης, γίνεται μια προσπάθεια να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος για το έργο και να πειστούν όλοι για την αναγκαιότητά του, χωρίς διακρίσεις, κομματικές, αυτοδιοικητικές ή άλλες. «Μέχρι τέλος Αυγούστου το αργότερο, οπότε θα ολοκληρωθεί η διαβούλευση, είτε θα μπει το έργο σε φάση επανεκκίνησης και κατασκευής είτε θα λάβουμε απόφαση για να ακυρωθεί. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» σημείωσε ο κ. Γαλαμάτης.

Μιλώντας για τη σημασία του έργου, το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Σωκράτης Φάμελλος, επισήμανε ότι με τη λειτουργία του ΣΜΑ της Ευκαρπίας θα εξοικονομηθούν 270.000 εργατοώρες, 3.650.000 ευρώ κόστους εργασίας και 620.000 ευρώ κόστους καυσίμων, το χρόνο, για το σύνολο των δήμων που θα εξυπηρετούνται από αυτόν.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά χαρακτηριστικά του έργου, ανέφερε ότι η σχετική σύμβαση είναι ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ και σχολίασε ότι η διακοπή της δημιουργεί το ερώτημα της απένταξής του αλλά και της αποζημίωσης του αναδόχου για τη ζημία που υφίσταται. Το ποσό αυτό υπολογίζεται για το πρώτο εξάμηνο του 2012 από 1,6 έως 1,9 εκ. ευρώ ενώ επιβάλλεται αποζημίωση και για τα υλικά και τον εξοπλισμό που έχει ήδη προμηθευτεί η ανάδοχος εταιρεία.

Σημειώνεται ότι το έργο κατασκευής του ΣΜΑ της Ευκαρπίας έχει σταματήσει λόγω των κινητοποιήσεων κατοίκων της περιοχής, από τον περασμένο Ιανουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...