Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Αντιδρούν οι δήμαρχοι στην κατάργηση τελών μέσω ΔΕΗ

Άμεση συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος ζητεί με επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ.Ασκούνης, μετά την πρόταση του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας κ. Βασιλάκου, να καταργηθεί... η είσπραξη δημοτικών τελών μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Στη σχετική επιστολή, ο κ. Ασκούνης εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η σχετική συζήτηση της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ έγινε χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση με την ΚΕΔΕ.

Αφού χαρακτηρίζει το γεγονός της μη ενημέρωσης της ΚΕΔΕ «ανεπίτρεπτο», στην επιστολή εξηγεί ότι «σήμερα που οι επιχορηγήσεις από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους παρουσιάζουν μείωση της τάξεως του 60%».

Οπότε, «η όποια μεταβολή του τρόπου είσπραξης των δημοτικών τελών θα επιφέρει ακαριαία οικονομική κατάρρευση των Δήμων».

Εξάλλου, με επιστολή του στον υπουργό Εργασίας, ο κ. Ασκούνης ζητά 125 εκατ. ευρώ από τα αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ, προκειμένου να μη μείνουν εκτός του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» το 55% των συνολικά 96.000 αιτήσεων, που υποβλήθηκαν για φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και ΑμεΑ για τη σχολική χρονιά 2012 - 2013.

Στο Πρόγραμμα έχουν υπαχθεί 2.240 δομές, με 84.049 θέσεις φροντίδας παιδιών και ΑμεΑ, αυξημένες κατά 44% σε σχέση με το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...