Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Μέσα στον Αύγουστο η υπογραφή των συμβάσεων για τον ΧΥΤΑ Δυτ. Αιγιάλειας

Ξεκινά εντός του προσεχούς διαστήματος η κατασκευή του ΧΥΤΑ Παπανικολού, όπως δήλωσε στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Υφαντής, στο πλαίσιο της συζήτησης του θέματος την προσεχή Δευτέρα στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδος. Το περιφερειακό συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει τις προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος, Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Π.Δ.Ε. και Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αχαΐας για το έργο «ΧΥΤΑ Δυτ. Αιγιάλειας».

Ο κ. Υφαντής με αφορμή την συζήτηση του θέματος στο περιφερειακό Συμβούλιο τόνισε χαρακτηριστικά, ότι το έργο θα κατασκευαστεί, καθώς υπάρχει θέληση της περιφέρειας (έχοντας και την αρμοδιότητα) αλλά και της δημοτικής αρχής της Αιγιάλειας. Αναφέρθηκε παράλληλα στο ιστορικό του έργου και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Το έργο εντάχθηκε στο Ταμείο Συνοχής την περίοδο 2000-2006. Σήμερα το Ταμείο Συνοχής έχει πάψει να λειτουργεί, δεν χρηματοδοτεί πλέον προγράμματα, έτσι απεντάχθηκε και θέλουμε να το επανεντάξουμε στο ΕΣΠΑ. Μέχρι να επανενταχθεί εκεί, υπάρχουν κάποια χρήματα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και τροποποιούμε την τότε σύμβαση, προκειμένου να εκμεταλλευτούμε αυτά τα χρήματα που υπάρχουν και αυτό θα εισηγηθούμε στο περιφερειακό συμβούλιο. Προσπαθούμε να επωφεληθούμε χρονικά και οικονομικά, γι'αυτό τροποποιούμε την αρχική μελέτη και συνάπτουμε και μια δεύτερη μελέτη από την στιγμή που θα ενταχθεί”. Και συμπλήρωσε ο κ. Υφαντής: “Ήδη οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν κάνει αίτημα προς ένταξη, κάτι που θεωρώ  σίγουρο”. Όσον αφορά τις επερχόμενες αντιδράσεις; “Οι διαδικασίες του έργου προχωρούν παρά τις όποιες αντιδράσεις που υπάρχουν στην περιοχή. Θέλω να πιστεύω όμως ότι οι κάτοικοι αυτοί θα το καταλάβουν γιατί ένας ΧΥΤΑ που γίνεται, γίνεται για να γλιτώσουμε τη συνολική έκταση της πόλης σαν σκουπιδότοπος. Θεωρώ σε 10 – 15 ημέρες θα μπορούμε να υπογράψουμε αυτές τις συμβάσεις, ίσως και νωρίτερα, που σημαίνει θα ξεκινήσει άμεσα το έργο” κατέληξε ο κ. Υφαντής.

Πηγή: filodimos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...