Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ενίσχυση των Δήμων με 97 εκ. ευρώ, για Σεπτέμβριο

Με 97 εκατ. ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τους δήμους της χώρας, στο πλαίσιο της τακτικής επιχορήγησής τους, για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Το παραπάνω ποσό, πολύ μικρότερο απ' αυτό που ζητούν οι δήμαρχοι για να μην κλείσουν οι δήμοι, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, είναι προσαρμοσμένο στο πλαίσιο της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής.

Υπενθυμίζεται ότι οι δήμαρχοι στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, αποφάσισαν το κλείσιμο των δήμων στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

Πάντως, όπως κάνει γνωστό το υπουργείο Εσωτερικών, «έπειτα από οδηγία του πρωθυπουργού αναφορικά με την απόδοση της δ' δόσης των οφειλών του ελληνικού Δημοσίου προς τους δήμους ύψους 213,875 εκατ. ευρώ, η διάθεση ποσού 35 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς μέρες».

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε σήμερα την απόφαση για την καταβολή των διατροφικών επιδομάτων του Ιουλίου, συνολικού ύψους 5.288.442,26 ευρώ. Οι δικαιούχοι είναι περισσότεροι από 14.700. Η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει άμεσα από τις Περιφέρειες της χώρας στους δικαιούχους νεφροπαθείς, αλλά και σε όσους έχουν κάνει μεταμόσχευση καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...