Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΕ ΟΤΑ: Καταλήψεις Δημαρχείων στις 19 Σεπτέμβρίου


Με μπαράζ κινητοποιήσεων απαντά η ΠΟΕ –ΟΤΑ στα νέα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, την ερχόμενη Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει σε συμβολικές καταλήψεις δημαρχείων. 
Την Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποίησαν τετράωρη στάση εργασίας από τις 7 έως τις 11 το πρωί διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη και παραπομπή με τη διαδικασία του αυτοφώρου τριών οδηγών απορριμματοφόρων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της ΠΕΔ Αττικής στις 29 Αυγούστου.
 
Ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε για την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, καθώς ένας εκ των κατηγορουμένων εισήχθη την προηγουμένη της δίκης εσπευσμένα στο νοσοκομείο με καρδιολογικά προβλήματα.
 
 
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ  η κυβέρνηση επιχειρεί να «ποινικοποιήσει κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων που αγωνίζονται για να ανατρέψουν τις αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν τους εργαζόμενους,
τους συνταξιούχους και την κοινωνία γενικότερα στη φτώχεια και στην εξαθλίωση».
 
Η ΠΟΕ OTA υπογραμμίζει ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός με τέτοιου είδους κινήσεις «το μόνο που πετυχαίνει είναι ο γενικός ξεσηκωμός των εργαζομένων και η συμμετοχή τους σε κάθε μορφή αγωνιστικής κινητοποίησης».
 
Τη συμπαράστασή της στους διωκόμενους συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ εκφράζει η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλοντας «τη μεθόδευση που σχεδίασαν και δρομολόγησαν ένθερμοι υποστηρικτές της τρομοκράτησης και της ποινικοποίησης κάθε προσπάθειας του εργαζόμενου κόσμου της πατρίδας μας, ο οποίος αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις ενάντια στις πολιτικές των Μνημονίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...