Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

H ΔΗΜΑΡ για τα καυτά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες

Τα καυτά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες κυρίως λόγω των τεράστιων περικοπών στη χρηματοδότησή τους από το κράτος, τη σύγχυση που δημιουργεί η διατήρηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά και οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που επιβραδύνουν την υλοποίηση του ΕΣΠΑ, έθεσε στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη αντιπροσωπεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο και περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στα γραφεία του κόμματος.

Ο κ. Κουβέλης μιλώντας στη διάρκεια της συνάντησης εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στο θεσμό των Περιφερειών και τα αιτήματα που θέτει η "Ενωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Πράγματι ήταν εξαιρετικά σημαντική η συζήτηση που είχαμε αναφορικά με το ρόλο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και γενικότερα της Αυτοδιοίκησης.

Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, όπως και γενικότερα η Αυτοδιοίκηση πρέπει να στηριχτεί.

Πρέπει να στηριχτεί ιδιαίτερα σε μια περίοδο, όπου η χώρα διέρχεται μια βαθύτατη ύφεση και αντιμετωπίζει με γνωστές και αυτονόητες συνέπειες μια τεράστια κρίση.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση μπορεί. Μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το σημαντικό παράγοντα της ανάπτυξης αυτού του τόπου.

Και κατά τούτο η στήριξή μας είναι δεδομένη προς το θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης».

Στη συνάντηση παρεβρέθηκαν επίσης οι περιφερειάρχες κ.κ. Απ. Κατσιφάρας , Κ. Αγοραστός και ο βουλευτής Εύβοιας Δ. Αναγνωστάκης, υπεύθυνος της Κ.Ο. της ΔΗΜ.ΑΡ. για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...