Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δημάρχων στην Κλαυθμώνος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος), στην πλατεία Κλαυθμώνος, λόγω της «τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση», γεγονός που θα οδηγήσει στη διάλυση των υπηρεσιών των δήμων που προσφέρονται στους πολίτες και στην ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους, όπως τονίζουν οι δήμαρχοι.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης, το Προεδρείο της ΚΕΔΕ είχε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, στον οποίο εξέθεσε τα αιτήματά τους ενώ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, εξερχόμενος από τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε το ότι 14 δήμοι δεν κατέβαλαν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών τα χρήματα που αφορούν στη μισθοδοσία του 15ημέρου για τους υπαλλήλους τους, γεγονός που φανερώνει, ότι εάν δεν αλλάξει άμεσα η κατάσταση, οι δήμοι θα οδηγηθούν σε στάση πληρωμών.

Επίσης ανέφερε, ότι ο υπουργός δεσμεύτηκε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καταβληθούν μέχρι τη Δευτέρα ή την Τρίτη τα 35 εκατ. ευρώ από τα 213 εκατ. που αφορούν οφειλές προς αυτούς παρελθόντων ετών. Ακόμα είπε πως ο υπουργός υποσχέθηκε, ότι όταν γίνει η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31 δισ., οι οικονομικές εκκρεμότητες που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μπουν σε πρώτη προτεραιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...