Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

«Καμπάνα» στο δήμαρχο Κηφισιάς για καταπάτηση αναδασωτέας έκτασης

Πέταξαν μπάζα στο δάσος για να φτιάξει πισίνα ο ιδιώτης. Η περιοχή είχε καεί το 2007 και είχε αναδασωθεί.


Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 100.200 ευρώ στον καθένα, επέβαλε το ΙΑ Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον δήμαρχο Κηφισιάς, Ν. Χιωτάκη, και στον επιχειρηματία, ιδιοκτήτη μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών, Απ. Βακάκη, για υπόθεση αναδασωτέας έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων, που ο επιχειρηματίας φέρεται να «μπάζωσε» για την κατασκευή πισίνας 700 τμ.


Για να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, η υπόθεση αυτή χρειάστηκε να προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά του Δασαρχείου Πεντέλης και καταγγελίες κατοίκων της περιοχής Κοκκιναρά, σύμφωνα με τις οποίες παρανόμως ο επιχειρηματίας έριξε τεράστιες ποσότητες χώματος, προερχόμενου από εκσκαφές, για την κατασκευή πισίνας στη βίλα του, που γειτνιάζει, στην εν λόγω έκταση, πρώην κτήμα Ηλιοπούλου, επί της οδού Θανοπούλου.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση ήταν και ο ιδιώτης εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο κατ' εντολήν τού επιχειρηματία, εργολάβος ο οποίος πλέον έχει αποβιώσει. Η επίμαχη έκταση είχε καεί το 2007 και ο δήμαρχος Κηφισιάς είχε προχωρήσει στην αναδάσωση της περιοχής.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους και τους δύο κατηγορούμενους παρά την εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή του δημάρχου -που απουσίαζε από τη διαδικασία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του- με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψε γνώση του για τις ενέργειες που έγιναν από τα συνεργεία του επιχειρηματία στο επίδικο σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...