Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΣΟΚ 8 - ΝΔ 5 στις περιφέρειες

Με επικράτηση του ΠΑΣΟΚ σε οκτώ περιφέρειες, έναντι πέντε της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος των περιφερειακών εκλογών. Μεγάλη ανατροπή καταγράφηκε στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας. Στην Αθήνα, νέος δήμαρχος Αθηναίων εξελέγη ο Γ. Καμίνης. Ανατροπή και στον δήμο Πειραιά καθώς ο Β. Μιχαλολιάκος επικράτησε του Γ. Μίχα. Στη Θεσσαλονίκη, η μάχη κρίθηκε πάνω στο νήμα υπέρ του Γ. Μπουτάρη.

Το ΠΑΣΟΚ, εξασφάλισε έξι από τις 11 περιφέρειες του δεύτερου γύρου και συνολικά οκτώ περιφέρειες καθώς από την πρώτη Κυριακή, οι υποψήφιοί του είχαν εξασφαλίσει την εκλογή σε Κρήτη και Νότιο Αιγαίο. Το ΠΑΣΟΚ υπερίσχυσε στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας. Αντίστοιχα, η Νέα Δημοκρατία, εξασφάλισε πέντε περιφέρειες: Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας. Η πέμπτη περιφέρεια, των Ιονίων Νήσων, κρίθηκε υπέρ της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά μερικών εκατοντάδων ψήφων.

Οι τρεις μεγάλοι δήμοι

Στον δήμο Αθηναίων, ο Γιώργος Καμίνης επικράτησε του Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος παραδέχτηκε την ήττα του και συνεχάρη τον αντίπαλό του. Στη Θεσσαλονίκη, η μάχη, παίχτηκε ψήφο με ψήφο ενώ τελικός νικητής αναδείχτηκε ο Γ. Μπουτάρης. Στον Πειραιά, ο Β. Μιχαλολιάκος, εξελέγη δήμαρχος υπερισχύοντας του Γ. Μίχα. Ήδη, σε δηλώσεις του λίγο πριν τις 10 το βράδυ, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ συνεχάρη τον Β. Μιχαλολιάκο για την εκλογή του, δεν παρέλειψε ωστόσο να τον χαρακτηρίσει "δήμαρχο μειοψηφίας" enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...