Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Σγουρός: “Οι τοπικές κοινωνίες μπορούννα αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας”

Τις ελληνικές θέσεις και σκέψεις σχετικά με το μέλλον και τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα γνωρίσουν δια ζώσης 700 άτομα, κυρίως εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι, πλαισιωμένοι από  υψηλόβαθμα στελέχη τόσο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όσο και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα παρευρεθούν στην 6η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Πόλεων και Περιφερειών, η οποία θα πραγματοποιηθεί, μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, στην Αθήνα, στις 7 και 8 Μαρτίου 2014 στο Μέγαρο Μουσικής.

Στη Διάσκεψη με θέμα «Ευρωπαϊκή ανάκαμψη, τοπικές λύσεις» θα συμμετέχουν Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι από όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την πρώτη ημέρα, θα εξεταστούν οι προκλήσεις και οι λύσεις που επιλέγουν οι Περιφέρειες και οι πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να προωθήσουν την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ευρωπαϊκή ανάκαμψη. Τη δεύτερη ημέρα, θα διεξαχθεί συζήτηση (ντιμπέιτ) με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso, με θέμα τις μελλοντικές προοπτικές της Ένωσης.

Η Διάσκεψη διοργανώνεται από την Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ και την Περιφέρεια Αττικής, με τη στήριξη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, του Γραφείου Πληροφοριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ενώ κύριοι ομιλητές της θα είναι ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών Ramon Luis Valcarcel, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Werner Hoyer και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εν αναμονή αυτής της σημαντικής Διάσκεψης, Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε:
«Με μεγάλη χαρά περιμένουμε να υποδεχτούμε στην Αθήνα τους σημαντικότερους ευρωπαίους ηγέτες του θεσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των τοπικών κοινωνιών της Ευρώπης, καθώς και ευρωπαϊκών κοινωνικών και επιχειρηματικών φορέων. Αυτή θα είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την πατρίδα μας να εδραιώσει τη θέση της στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, αναδεικνύοντας και προωθώντας τις θέσεις της στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πολιτικής που οφείλει να ακολουθήσει. Κοινός στόχος όλων, είναι η οικονομική ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας, στην αντιμετώπιση της οποίας το σημαντικότερο ρόλο θα παίξουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι με σύμμαχό τους τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ. Οι τοπικές κοινωνίες μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, αυτές άλλωστε συνθέτουν τα σημαντικότερα κομμάτια του πάζλ του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Είμαι πεπεισμένος ότι η 6η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Πόλεων και Περιφερειών θα είναι άψογη, τόσο οργανωτικά, όσο και από άποψη συμπερασμάτων, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτήν, θα απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία και θα αποτελέσουν σπουδαία διαφήμιση για τη χώρα μας στο εξωτερικό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...