Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

6η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Περιφερειών και Πόλεων 7-8 Μαρτίου

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές προγραμματισμένες για τον Μάιο 2014, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι αναμένοντας τους πολίτες της να αποφασίσουν για το μέλλον της.
Η ΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με καυτά ερωτήματα: Πώς μπορούμε να πετύχουμε ανάκαμψη με πολλές θέσεις εργασίας; Ποιες είναι οι μελλοντικές προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Πρόκειται για τα κύρια θέματα που θα εξεταστούν στην 6η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη των Περιφερειών και των Πόλεων της Ευρώπης στις 7-8 Μαρτίου στην Αθήνα.


English: Commission President José Manuel Barr...
 José Manuel Barroso. (Photo credit: Wikipedia)
H Διάσκεψη, που διοργανώνεται στην Αθήνα μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Αττικής και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών, έχει θέμα «Ευρωπαϊκή ανάκαμψη, τοπικές λύσεις». Την πρώτη ημέρα, θα εξεταστούν οι προκλήσεις και οι λύσεις που επιλέγουν οι περιφέρειες και οι πόλεις της ΕΕ για να προωθήσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Τη δεύτερη μέρα, θα διεξαχθεί συζήτηση μεταξύ του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, José Manuel Barroso, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά με θέμα τις μελλοντικές προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε: «Για ένα διήμερο η καρδιά της Ευρώπης θα χτυπάει στην Αθήνα. Με μεγάλη χαρά περιμένουμε να υποδεχτούμε στην Αθήνα τους σημαντικότερους ευρωπαίους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των τοπικών κοινωνιών της Ευρώπης, καθώς και ευρωπαϊκών κοινωνικών και επιχειρηματικών φορέων. Αυτή θα είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την πατρίδα μας να εδραιώσει τη θέση της στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, αναδεικνύοντας και προωθώντας τις θέσεις της στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πολιτικής που οφείλει να ακολουθήσει. Κοινός στόχος όλων, είναι η οικονομική ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας, στην αντιμετώπιση της οποίας το σημαντικότερο ρόλο θα παίξουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι με σύμμαχό τους τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ. Οι τοπικές κοινωνίες μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, αυτές άλλωστε συνθέτουν τα σημαντικότερα κομμάτια του πάζλ του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Είμαι πεπεισμένος ότι η 6η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Περιφερειών και Πόλεων θα είναι άψογη, τόσο οργανωτικά, όσο και από άποψη συμπερασμάτων, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτήν, θα απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία και θα αποτελέσουν σπουδαία διαφήμιση για τη χώρα μας στο εξωτερικό».

Κύριοι ομιλητές:

Ιωάννης Σγουρός, Περιφερειάρχης Αττικής, Ελλάς (διοργανωτής)
Ramon Luis Valcárcel, Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών και Πρόεδρος της Περιφέρειας της Μούρσια, Ισπανία (διοργανωτής)
Martin Schulz, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Αντώνης Σαμαράς, Πρωθυπουργός της Ελλάδος
José Manuel Barroso, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Werner Hoyer, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων
Ευάγγελος Βενιζέλος, Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών της Ελλάδος
Η Διάσκεψη διοργανώνεται από την Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ και την Περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, του Γραφείου Πληροφοριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Χώρος διεξαγωγής: Μέγαρον Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, Αθήνα
Ημερομηνία: 7-8 Μαρτίου 2014
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...