Σάββατο 7 Μαΐου 2011

57 εργαζόμενοι προς την έξοδο στο Δήμο Καλαμπάκας

Kalabaka w Grecji, Kalampaka (Kalambaka)in GreeceImage via Wikipedia
Την πόρτα της εξόδου από την εργασία τους αναμένεται να περάσουν, αν δεν αλλάξει κάτι από πλευράς του Υπουργείου σήμερα, οι υπάλληλοι μερικής απασχόλησης των Δήμων. Στον Δήμο Καλαμπάκας συνολικά 57 υπάλληλοι μερικής απασχόλησης θα πάψουν να εργάζονται, αφού το πρόγραμμα μερικής απασχόλησης ολοκληρώνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου το Σάββατο 30-4-2011.

Οι συμβάσεις των περισσοτέρων μερικώς απασχολουμένων στο δήμο μας λήγουν αύριο, όμως παρατηρείται και μια αδικία εις βάρος κάποιων που η σύμβαση δεν λήγει αύριο αλλά στις 14 Σεπτεμβρίου, όταν και θα συμπληρωθεί 18μήνο εργασίας. Το υπουργείο, όμως, αποφάσισε πως το πρόγραμμα της μερικής απασχόλησης πρέπει να κλείσει πολύ νωρίτερα, που σημαίνει πως και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα φύγουν από την εργασίας τους.


Προβλήματα στον Δήμο Η αποχώρηση των εργαζομένων με τον πρόγραμμα της μερικής απασχόλησης αφήνει πολλά κενά στον Δήμο Καλαμπάκας και δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα. Τα κυριότερα προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στους τομείς της καθαριότητας, των βρεφονηπιακών σταθμών και στο ΚΑΠΗ, όπου τα τρία από τα τέσσερα άτομα που εργάζονται εκεί είναι μερικής απασχόλησης και θα αποχωρήσουν, όποτε ένα άτομο καλείται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του.

Από την πλευρά της η δημοτική Αρχή περιμένει μήπως και το υπουργείο εγκρίνει κάποια παράταση, αλλά απ’ ό,τι διαφαίνεται δεν αναμένεται να συμβεί κάτι τέτοιο. Εξετάζεται, επίσης, το ενδεχόμενο να αποσπαστούν διοικητικοί υπάλληλοι του Δήμου στο ΚΑΠΗ και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά υπάρχει ένα θέμα με την καθαριότητα, αφού κανείς δεν θέλει να πάει σε τέτοιο πόστο. Προφανώς μελλοντικά θα γίνουν νέες προσλήψεις στον Δήμο Καλαμπάκας, μέσω ΑΣΕΠ, αφού πρώτα εγκριθούν οι θέσεις που θα ζητήσει ο Δήμος και βεβαίως πρόκειται για μια διαδικασία χρονοβόρα.

Αναφορικά με το ερώτημα που τίθεται, σε ό,τι αφορά στις προγραμματισμένες προσλήψεις για το εγγύς μέλλον, από τον ΑΣΕΠ μας διευκρίνισαν πως το κώλυμα ισχύει μόνο για συμβάσεις έως και οκτώ μήνες, άρα αρκετοί υπάλληλοι που θα απολυθούν το Σάββατο θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν εκ νέου αιτήσεις για πρόσληψη. Σημειώνεται, τέλος ότι από την αρχή του έτους έχουν μείνει χωρίς δουλειά 51 άτομα που δούλευαν στο δήμο Καλαμπάκας με συμβάσεις έργων και ότι υπάρχουν ακόμα κάποιοι εργαζόμενοι της ίδιας κατηγορίας, η προσφορά των οποίων έχει κριθεί απαραίτητη, ωστόσο το μέλλον τους παραμένει αβέβαιο.
ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ"
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...