Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Θεσσαλονίκη- Σαξώνης για κομπίνα στον Δήμο: ''Εκτελούσα άνωθεν εντολές''!

Το «κατώφλι» του γραφείου του γ' ειδικού ανακριτή, Κώστα Αλεξίου, πέρασε πρώτος ο φερόμενος ως «πρωταγωνιστής» του οικονομικού σκανδάλου και προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση, Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος απολογήθηκε συμπληρωματικά...

Ο 47χρονος πρώην ταμίας του δήμου υποστήριξε ότι εκτελούσε άνωθεν εντολές κι ότι ο ίδιος ήταν αυτός που με τις καταθέσεις του έχει ομολογήσει το σκάνδαλο. Μετά το πέρας της διαδικασίας επέστρεψε στις δικαστικές φυλακές Διαβατών, όπου κρατείται.

Ακολούθησαν τέσσερις υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης, που αντιμετωπίζουν τις πράξεις της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση και στην πλαστογραφία, καθώς και της παράβασης καθήκοντος. Πρόκειται για τέσσερις εργαζόμενες στην Υπηρεσία Οργάνωσης και Μεθόδων, στο Τμήμα Εκκαθάρισης και στο Λογιστήριο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, οι κατηγορούμενες, απολογήθηκαν με υπόμνημα, αρνούμενες τα αδικήματα που τους αποδίδονται και δηλώνοντας άγνοια για τα όσα συνέβαιναν στα ταμεία του δήμου. Τελικά, αφέθηκαν ελεύθερες χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, με σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών.

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν οι απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων για την υπόθεση -συνολικά 25 άτομα- ανάμεσα τους κι ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...