Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Εκδήλωση Παρουσίασης Λευκώματος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης !

Στην εκδήλωση Παρουσίασης Λευκώματος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης  ο πρόεδρος κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος προλόγισε:

To Λεύκωμα δεν αποτελεί μόνον μια απλή ιστορική αναφορά στους 45 Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης, όπως διαμορφώθηκαν μετά τη διοικητική μεταρρύθμιση του 1998, υπό την ονομασία «Καποδίστριας». Εμπεριέχει σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα αυτών των περιοχών, για τη δράση της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης και για τις αναπτυξιακές προοπτικές του. Αποτίει φόρο τιμής στους ανθρώπους που διακόνησαν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Νομό Θεσσαλονίκης την τετραετία 2007-2010, και η οποία αποτελεί το τέλος μιας ιδιαίτερα δημιουργικής εποχής για τους Δήμους της περιοχής.

Η νέα πραγματικότητα του Καλλικράτη φέρνει προκλήσεις και αναδεικνύει προβλήματα που οι καινούριοι αιρετοί θα αντιμετωπίσουν τα επόμενα χρόνια. Τα προβλήματα αυτά δεν οφείλονται κατά βάση στις προηγούμενες διοικήσεις που κατόρθωσαν να λειτουργούν απρόσκοπτα τους Δήμους τους, αλλά στη μείωση των πόρων, στην υπερφόρτωση με νέες αρμοδιότητες χωρίς πόρους και στην ουσιαστική υποβάθμιση του έργου και του ρόλου των αιρετών. Στις τεράστιες δυσκολίες που έρχονται, το έργο της ΤΕΔΚ και της προηγούμενης γενιάς αυτοδιοικητικών αποτελεί παρακαταθήκη αγωνιστικότητας, δημιουργικότητας και διεκδικήσεων για μια σύγχρονη και ισχυρή αυτοδιοίκηση, αλλά και για ανάπτυξη και ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ολοκληρώνουμε τη δωδεκαετία προσφοράς μας με όραμα την Ευρωπαϊκή αυτοδιοίκηση. Αυτό το όραμα αξίζει να συνεχίσει να οδηγεί τα βήματα των επόμενων διοικήσεων των αυτοδιοικητικών οργάνων, καθώς οι αποκλίσεις από τον ευρωπαϊκό δρόμο προδιαγράφονται μεγαλύτερες και το πεδίο για αγώνες και δημιουργία λαμπρό, με τους πολίτες να περιμένουν από τους Δήμους περισσότερα, όσο βαθαίνει η ύφεση κι αυξάνουν η ανεργία και τα προβλήματα. Ο δρόμος της δημιουργίας και του αγώνα είναι πλέον γνωστός και ανοικτός. Καλή επιτυχία!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...