Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Στον ειδικό ανακριτή ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

Για δύο κακουργήματα κι ένα πλημμέλημα θα κληθεί να απολογηθεί στις 2 Ιουνίου στον 3ο ειδικό ανακριτή ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος κατηγορείται μαζί με άλλα 24 άτομα για την υπόθεση υπεξαίρεσης στο δήμο.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος πήρε το μεσημέρι προθεσμία από τον 3ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, Κώστα Αλεξίου, για να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και να ετοιμάσει την απολογία του, αντιμετωπίζει τα αδικήματα της υπεξαίρεσης από κοινού και της απλής συνέργειας στην πλαστογραφία, σε βαθμό κακουργήματος, καθώς επίσης το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.
Μαζί του κλήθηκαν σε απολογία και πέρασαν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου άλλα 24 άτομα που κατηγορούνται για την υπεξαίρεση ύψους 51,4 εκατ. ευρώ, από τα ταμεία του δήμου. Ανάμεσά τους είναι οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Μ. Ζορπίδης, Απ. Τσουρέκας και Θ. Αθανάσαρος, ο τέως γενικός γραμματέας του δήμου Μ. Λεμούσιας, διοικητικά στελέχη και υπάλληλοι του δήμου, αλλά και ο φερόμενος ως «πρωταγωνιστής» του σκανδάλου, πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου, Π. Σαξώνης, ο οποίος κρατείται προσωρινά στις φυλακές για την υπόθεση, από τον περασμένο Μάιο.
Στο σύνολό τους οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα αδικήματα της υπεξαίρεσης από κοινού και της πλαστογραφίας, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του δημοσίου, της συνέργειας στις συγκεκριμένες πράξεις σε βαθμό κακουργήματος και της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.
Όλοι ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν κατά περίπτωση στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ειδικός ανακριτής συνέταξε δύο ειδών κατηγορητήρια. Το ένα αφορά τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τους στενούς συνεργάτες του και περιλαμβάνει όλες τις κακουργηματικές πράξεις, ενώ το άλλο αφορά τους υπαλλήλους του δήμου για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.
Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, για να υποβληθεί πρόταση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και στη συνέχεια να εκδοθεί βούλευμα.


Πηγή:PolisPress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...