Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Άθλια κατάσταση της παραλίας του Σχινιά.


Στις γιορτές και τα πανηγύρια είναι πρώτος. Στην καθημερινότητα τελευταίος. Ο Δήμος Μαραθωνα μπορεί να αδελφοποιείται με κινεζικές πόλεις και να προβάλει τον Μαραθώνιο αλλά για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής του δεν κάνει κάτι.

Τρανό παράδειγμα  η άθλια κατάσταση της παραλίας του Σχινιά. Τα σκουπίδια κυριαρχούν παντού και μόνο απο την  ιδιωτική πρωτοβουλια, και τα  παιδιά - εθελοντές γίνονται προσπάθειες για τον καθαρισμό. Δε ντρέπονται οι Δημοτικοί Άρχοντες; Παρουσιάζουν τον εθελοντισμό σαν κάτι το καλό. Και είναι. Δεν φτάνει, όμως, μόνο ο εθελοντισμός, πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες τις.

Ενώ ο Δήμος Μαραθώνα επικεντρώνεται στην επέτειο των  2500 χρονών μετά τη μάχη του Μαραθώνα, χάνεται η μάχη με το παρόν.  Η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας είναι σημαντική, αλλα οι τουρίστες που καταφθάνουν δεν μπορούν να αντικρίζουν σκουπίδια στους δρόμους και τις παραλίες.

Γι΄αυτό ας αφήσουν τα μεγάλα λόγια και να φροντίσουν για την καθαριότητα. Για να μην ξεχναμε ότι καλά είναι τα πανηγύρια αλλά οι δημότες και οι χιλιάδες τουρίστες επιζητούν, πάνω, απ' όλα καθαριότητα και υπηρεσιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...