Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Η "Δημοκρατική Αρσιτερά" για τηον ΧΥΤΑ Κερατέας

Το Γραφείο Ανατολικής Αττικής της "Δημοκρατικής Αρσιτεράς"  σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα επεισόδια στην Κερατέα τονίζει ότι:

"Από τα ξημερώματα του Σαββάτου στον αρχαιολογικό χώρο Οβριόκαστρου Κερατέας της Ανατολικής Αττικής με αυταρχικό τρόπο και  με ευθύνη της κυβέρνησης, εξελίσσεται εισβολή των ΜΑΤ, συνοδευόμενη από εκτεταμένη χρήση βίας και χημικών, με σκοπό να εγκατασταθεί το εργοτάξιο για την κατασκευή του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ). Θεωρούμε ότι η δημιουργία της χωματερής στο Οβριόκαστρο  Κερατέας απέχει πολύ από το να είναι σύννομη. Με αίσθημα ευθύνης και συναίσθηση των καταστάσεων, προτείνουμε:
  1. Άμεση παύση όλων των Χ.Α.Δ.Α. (παράνομων χωματερών) και περιβαλλοντική αποκατάσταση τους.
  2. Έμφαση στην ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ανακύκλωση, με την δημιουργία χώρων υποδοχής ανακυκλώσιμων υλικών.
  3. Άμεση εφαρμογή του μέτρου «πληρώνω όσο πετάω»
  4. Έμφαση στην οικιακή κομποστοποίηση.
  5. Μέτρα για πλήρη εφαρμογή όλων των συστημάτων ανακύκλωσης ειδικών αποβλήτων (μπάζα, πράσινα οργανικά, οχήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, λίπη – έλαια, μπαταρίες, ελαστικά κ.λ.π.)
  6. Άμεσα μέτρα για τον έλεγχο και τη διαχείριση βιομηχανικών και τοξικών αποβλήτων.
  7. Είναι απόλυτη ανάγκη στην Αν. Αττική να εφαρμοστεί άμεσα το ολοκληρωμένο σχέδιο υγρών αποβλήτων όπως αυτό έχει καταρτιστεί από τη Ε.ΥΔ.Α.Π. και έχει εγκριθεί από τη Περιφέρεια Αττικής. 
Για ευνόητους  λόγους, θέλουμε να υπενθυμίσουμε  ότι ο εν λόγω χώρος :
  • Είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός και ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η κατασκευή τέτοιων έργων και ότι ΚΑΜΙΑ εργασία δεν μπορεί να ξεκινήσει χωρίς την έγκριση της αρμόδιας αρχαιολογίας, η οποία μέχρι σήμερα δεν υπάρχει.
  • Είναι κηρυγμένος ως «ιδιαίτερου φυσικού κάλλους»
  • Η περιοχή ανήκει σε ιδιώτες και μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...