Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ κ. ΦΩΤΗ ΜΕΛΑ

Προκαταρκτική εξέταση διενεργεί η Εισαγγελία Πειραιά για την υπόθεση της υπεξαίρεσης εγγράφων του δήμου Κερατσινίου από τον απερχόμενο δήμαρχο Φώτη Μελά. Ο κ. Μελάς, συνελήφθη κατά την αυτόφωρη διαδικασία μετά από καταγγελία του νεοεκλεγέντος δημάρχου Λουκά Τζανή.

Θυμίζουμε ότι ο απερχόμενος δήμαρχος κατηγορείται ότι παραμονή Χριστουγέννων το βράδυ, επιχείρησε να μεταφέρει με άκρα μυστικότητα στο σπίτι του 25 σακούλες με σημαντικά έγγραφα του δήμου. Ευθύς αμέσως η Ελληνική Αστυνομία κατέσχεσε τις σχετικές σακούλες, με διάφορα έγγραφα, για την μετακίνηση των οποίων ο κ. Μελάς επιστράτευσε ολόκληρο φορτηγό (σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιοκτησίας υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου του στην Δραπετσώνα) και τις μετέφερε στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου, μετά από μήνυση του νυν Δημάρχου κ. Λουκά Τζανή
Σύμφωνα με πληροφορίες στις σακούλες βρέθηκαν έγγραφα του δήμου καθώς και τα στοιχεία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για δημοτικούς υπαλλήλους του Γραφείου Αλλοδαπών που εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης χορήγησης αδειών παραμονής, και η οποία έμεινε στο συρτάρι. Επίσης, στις σακούλες βρέθηκε το αρχείο των προσφυγικών, πρωτότυπα έγγραφα του πρωτοκόλλου, διαβιβαστικά με υπογραφές υπηρεσιακών παραγόντων και μελέτες της ΑΝΔΗΠ.

Ο εισαγγελέας Πειραιά δεν πείστηκε όταν ο κ. Μελάς υποστήριξε ότι εκ παραδρομής τοποθετήθηκαν αυτά τα έγγραφα, και κυρίως αυτά της ΕΔΕ, στις σακούλες, ενώ δεν πήρε πειστική απάντηση και για τη χρονική στιγμή που επέλεξε ο απερχόμενος δήμαρχος να κάνει τη μεταφορά των… προσωπικών αντικειμένων.

Την ίδια τακτική είχε ακολουθήσει ο κ. Μελάς και πριν από 8 χρόνια μετά την ήττα του από τον Δημήτρη Σαράφογλου μεταφέροντας τα εισερχόμενα και εξερχόμενα έγγραφα του γραφείου δημάρχου στο σπίτι του. Τότε ο κ. Σαράφογλου είχε αναγκαστεί να προσφύγει στον εισαγγελέα για να επιστρέψει όλο το υλικό εκεί όπου ανήκε, στον δήμο Κερατσινίου.
Σήμερα, ο απερχόμενος δήμαρχος ακολουθεί την ίδια τακτική προκειμένου να δυσκολέψει, ως φαίνεται, το έργο της νέας δημοτικής αρχής του Λουκά Τζανή που μετ’ εμποδίων προσπαθεί να συγκεντρώσει τον τελευταίο μήνα όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για να ενημερωθεί για την πραγματική κατάσταση του δήμου και να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του από την πρώτη του χρόνου.
http://stamparismata.blogspot.com/2010/12/blog-post_26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...