Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010

Εισαγγελική παρέμβαση για οικονομικές ατασθαλίες στον Δήμο Μυκόνου


Αθήνα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για οικονομικές ατασθαλίες στον Δήμο Μυκόνου διέταξε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Σύρου Έφη Σαλμά, μετά τις καταγγελίες ότι στελέχη του δήμου κάλυπταν τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νησιού ώστε να μην πληρώνουν φόρους. Επίσης, ερευνάται και η υπόθεση υπαλλήλων που κατηγορούνται ότι εισέπρατταν για λογαριασμό τους τούς φόρους που κατέβαλαν επιχειρηματίες του νησιού.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, στο έγγραφο που έστειλε η εισαγγελέας στον ανακριτή αναφέρεται πως στελέχη του δήμου «κάλυπταν» τους εκάστοτε οφειλέτες, συντηρώντας σκοπίμως ένα χάος στις υπηρεσίες του δήμου. Επίσης, επέτρεπαν στους οφειλέτες να συνεχίζουν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, παρότι υπήρχαν σε βάρος τους βεβαιωμένες οφειλές προς τον Δήμο Μυκόνου. Τα διαφυγόντα έσοδα για τον Δήμο υπολογίζονται μέχρι στιγμής στα 3 εκατ. ευρώ.
Ερευνάται, επίσης, η υπόθεση υπαλλήλων που κατηγορούνται ότι εισέπρατταν για λογαριασμό τους τα τέλη που πλήρωναν επιχειρηματίες του νησιού. Σύμφωνα με το πόρισμα της επιθεωρήτριας του υπουργείου Οικονομικών, οι υπάλληλοι εξέδιδαν πλαστές αποδείξεις και είχαν υπεξαιρέσει περίπου 880.000 ευρώ.
Η εισαγγελέας άσκησε διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τριών υπαλλήλων και δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος ακόμη ενός ατόμου.

Πηγή: news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...