Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής δηλώνει ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός


Με δημόσιες τοποθετήσεις επιχειρούν ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να προκαταλάβουν τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, για τις υποψηφιότητες στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, που επισήμως αναμένεται να ανακοινωθούν την Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου, στο τέλος των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου.

Yποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής έθεσε με δήλωσή του στα «Νέα» ο νυν νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, δημιουργώντας ίσως το πρώτο σοβαρό τετελεσμένο στο θέμα των υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή του στα αρμόδια όργανα του Κινήματος.

Την Περιφέρεια Αττικής επιθυμεί να διεκδικήσει και ο νυν νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, ο οποίος σε δηλώσεις του (στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash) ανέφερε ότι έχει αυτοπροταθεί για υποψήφιος αλλά «όπου με καλέσει ο πρόεδρος, εκεί θα πάω», αφήνοντας προφανώς ένα παράθυρο ανοιχτό για την υποψηφιότητα στον Δήμο Πειραιώς.

Όμως, υποψήφιος στον Δήμο Πειραιά επιθυμεί να είναι και πάλι ο Παναγιώτης Φασούλας, επιθυμία που εξέφρασε ο ίδιος με δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες.

Πάντως, η επιτροπή αξιολόγησης υποψηφίων, που συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο, αναμένεται να κάνει τις τελικές εισηγήσεις της μόλις παραλάβει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που διενεργούνται και αφορούν τόσο στις περιφέρειες όσο και τους μεγάλους δήμους.

Από τα αποτελέσματα αυτά θα ξεκαθαριστεί κυρίως σε τι είδους προτάσεις θα καταλήξει το κυβερνών κόμμα.

Ειδικά για τον Δήμο Αθηναίων, δηλαδή εάν θα προταθεί Γιώργος Καμίνης ή κάποιο κεντρικό πολιτικό στέλεχος -όπως η Φώφη Γεννηματά-, οι δημοσκοπήσεις θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Όπως ανέφερε μέλος της Επιτροπής Επιλογής υποψηφίων, εάν ο κ. Καμίνης βρεθεί ότι έχει ρεύμα, ενδέχεται το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει την υποψηφιότητά του, αλλά οι έως τώρα έρευνες δείχνουν ότι η αναγνωρισιμότητά του κυμαίνεται σε μονοψήφια νούμερα. Σε διαφορετική περίπτωση, τον Δήμο Αθηναίων θα διεκδικήσει η Φ. Γεννηματά.

Εμπλοκή στη Δυτική Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, εμπλοκή έχει σημειωθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τον νυν νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλο, ο οποίος φερόταν ως φαβορί για την υποψηφιότητα της Περιφέρειας. Ο κ. Κατσικόπουλος όμως κλήθηκε στην Ιπποκράτους την περασμένη Πέμπτη και του ζητήθηκε να είναι υποψήφιος για τον Δήμο Πατρέων, μετά το κενό που άφησε η οικειοθελής αποχώρηση του δημάρχου Ανδρέα Φούρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κατσικόπουλος αρνήθηκε αρχικά, αλλά η Ιπποκράτους δεν του αφήνει περιθώρια επιλογής. Αν δεν δεχθεί την υποψηφιότητα για τον δήμο, δεν θα λάβει χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ. Στην περίπτωση που δεν είναι τελικά ο κ. Κατσικόπουλος υποψήφιος περιφερειάρχης, η υποψηφιότητα θα δοθεί ή στον υφυπουργό Δικαιοσύνης Απ. Κατσιφάρα ή στον νυν νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Ευθ. Σώκο.

Τέλος, ισχυρές αντιδράσεις από το τοπικό ΠΑΣΟΚ -εξαιτίας των αποτελεσμάτων που δίνουν οι δημοσκοπήσεις- παρουσιάζει η πιθανή στήριξη του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...