Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Ν.Κακλαμάνης: «Ουδέν σχόλιο» στα περί διαφωνιών στο ΛΑΟΣ για την υποψηφιότητά του



Αθήνα: Κανένα σχόλιο δεν θέλησε να κάνει ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης στα περί διαφωνιών εντός του ΛΑΟΣ στη στήριξη που του παρείχε ο Γ.Καρατζαφέρης.
«Εγώ μιλάω με τον κ. Καρατζαφέρη» ξεκαθάρισε, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, συμπληρώνοντας ότι αν υπάρξει αλλαγή στάσης από πλευράς ΛΑΟΣ, ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος θα επικοινωνήσει μαζί του για να τον ενημερώσει.
Υπενθυμίζεται ότι βουλευτές του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης και Αθανάσιος Πλεύρης εξέφρασαν πρόσφατα ενστάσεις στη στήριξη του κ. Κακλαμάνη, εκτιμώντας ότι το κόμμα πρέπει να έχει δικό του υποψήφιο.
Σε ερώτηση για το αν ανησυχεί στο ενδεχόμενο να βρει απέναντί του τη Φώφη Γεννηματά, ο κ. Κακλαμάνης απάντησε ότι το μόνο που τον ανησυχεί είναι η τάση αποχής του εκλογικού σώματος, λόγω της οικονομικής κατάστασης.
Είπε μάλιστα ότι θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών προκειμένου να περάσει το μήνυμα ότι οι δημοτικές εκλογές δεν είναι ο τρόπος εκδήλωσης δυσαρέσκειας απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, σημείωσε ότι γνωρίζει προσωπικά τη Φώφη Γεννηματά, αλλά έσπευσε να τονίσει: «Σημασία δεν έχει ποιον υποψήφιο θα κατεβάσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά ποια πολιτική θα ακολουθήσει».
Ο κ. Κακλαμάνης κράτησε αποστάσεις από τη θέση της ΝΔ για δημοτικές εκλογές-δημοψήφισμα απέναντι στο Μνημόνιο, λέγοντας ότι δεν πρέπει αυτό να γίνει συνολικά.
Σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν την Ντόρα Μπακογιάννη να διαφωνεί με τον υποψήφιο της ΝΔ  για την περιφέρεια Κρήτης, ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι ο κ. Πλακιωτάκης είναι μια καλή επιλογή και ότι θα ήταν προτιμότερο να μην υπάρχουν τέτοια ζητήματα στη Νέα Δημοκρατία.
Για τον Κώστα Καραμανλή ο δήμαρχος είπε ότι ο τέως πρωθυπουργός μπορεί να παίξει ενοποιητικό ρόλο στη ΝΔ, χωρίς απαραίτητα να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Υπενθύμισε μάλιστα την περίπτωση του Ευ.Αβέρωφ, ο οποίος τη δεκαετία του 1980 έπαιξε έναν αντίστοιχο ρόλο στη ΝΔ.
Για τα προβλήματα της Αθήνας
Αναφερόμενος στα προβλήματα του δήμου, ο κ. Κακλαμάνης ξεκαθάρισε ότι το πρόβλημα της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης είναι ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης.
Ασκησε μάλιστα κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν φέρει προ των ευθυνών της την Τουρκία, η οποία δεν τηρεί τις συμφωνίες και επιτρέπει τη διέλευση μεταναστών στην Ελλάδα.
Για το θέμα του ΟΚΑΝΑ άσκησε και πάλι κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το γεγονός ότι δεν προχωρά στη μεταστέγασή και των άλλων δύο ΟΚΑΝΑ που λειτουργούν στην πρωτεύουσα.
Ο κ. Κακλαμάνης υπερασπίστηκε το έργο που έχει γίνει στην Αθήνα, ιδιαίτερα στο θέμα της καθαριότητας, σπεύδοντας όμως να υπενθυμίσει ότι η πόλη δέχεται καθημερινά αριθμό «επισκεπτών» τριπλάσιο του μόνιμου πληθυσμού της, ενώ έχει να αντιμετωπίσει δύο με τρεις πορείες καθημερινά, γεγονός που καθυστερεί τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων.
Δεσμεύθηκε, τέλος, να παρουσιάσει απολογισμό του έργου του και δήλωσε πρόθυμος να συζητήσει για όλα τα θέματα του Δήμου στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Πηγή: news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...