Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Να χαρακτηριστούν ως παραμεθόριοι οι Δήμοι που βρίσκονται στα σύνορα

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ-ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» , κ. Βαγγέλης Αργύρης, απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιάννη Ραγκούση, σχετικά με την ανάγκη χαρακτηρισμού ως παραμεθόριων των νέων Δήμων που προέκυψαν από την εφαρμογή του «Καλλικράτη».
 
Στην επιστολή του, ο κ. Αργύρης, τονίζει πως: «με την εφαρμογή του Σχεδίου «Καλλικράτης» και τη νέα Αρχιτεκτονική στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, επικρατεί σύγχυση σχετικά με το ποιο Δήμοι στην Ήπειρο χαρακτηρίζονται πλέον παραμεθόριοι.Μετά το νόμο «Καποδίστρια» είχαν χαρακτηριστεί παραμεθόριοι όσοι Δήμοι απείχαν από τα σύνορα της Αλβανίας απόσταση μικρότερη των 20 χιλιομέτρων.
 
Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει αντίστοιχος προσδιορισμός και τώρα με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» στα πλαίσια της ενίσχυσης και γενικότερα της υποβοήθησης των ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας».Και καταλήγει: «Με την παρούσα επιστολή σας ζητώ να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι νέοι αυτοί Δήμοι να χαρακτηριστούν επίσημα και πάλι παραμεθόριοι ώστε να μπορούν στο μέλλον να αφομοιώσουν τα πλεονεκτήματα που τους παρέχει ο νόμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...