Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Δήμος Πατρέων: Διάψευση δημοσιευμάτων περί απόλυσης υπαλλήλων

Σχετικά με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου που κάνουν λόγο για απολύσεις εργαζομένων στον Δήμο Πατρέων, από το Δήμαρχο Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά υπογραμμίζονται τα εξής:

«Καμία απόλυση εργαζόμενου δεν έγινε, ούτε πρόκειται να γίνει στον Δήμο Πατρέων.

Η αλήθεια που επιμελώς αποκρύπτεται ή αποσιωπάται από κάποιους είναι ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2010 έληξαν οι συμβάσεις ορισμένων ειδικών συνεργατών που ο προηγούμενος Δήμαρχος είχε προσλάβει κάνοντας χρήση του δικαιώματος που δίνει ο νόμος στους Δημάρχους να προσλαμβάνουν ειδικούς συμβούλους για την καλύτερη οργάνωση του γραφείου τους και το σχεδιασμό της πολιτικής τους.

Είναι αυτονόητο ότι η θητεία των συμβούλων αυτών, όπως και ο νόμος αναγνωρίζει και επιβάλλει, ακολουθεί τη θητεία του Δημάρχου. Όταν δηλαδή  απέρχεται ο Δήμαρχος που τους επέλεξε, λήγει και η θητεία των ειδικών του συμβούλων.

Όλα τα υπόλοιπα περί απολύσεων είναι τουλάχιστον αστεία, αν όχι κακόβουλα. Είναι προφανές ότι στερείται νομικής αλλά και ηθικής βάσης η αξίωση  άτομα που προσλαμβάνονται ως ειδικοί σύμβουλοι του Δημάρχου, να μεταβάλλονται σε μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου.

Ο σημερινός Δήμαρχος ξεκαθαρίζει ότι οι ειδικοί σύμβουλοι που θα επιλέξει σύμφωνα με το δικαίωμα που τού δίνει ο Δήμος, θα αποχωρήσουν μαζί του όταν λήξει η θητεία του. Και φυσικά δεν θα προβάλλει, ευθέως ή εμμέσως, την αξίωση από τον επόμενο Δήμαρχο, να διατηρήσει τα άτομα αυτά στο Δήμο.

Άλλωστε πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι ειδικοί σύμβουλοι είναι στελέχη που ασχολούνται με την υποστήριξη του Δημάρχου για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της πολιτικής του. Για αυτό ο νόμος του δίνει το δικαίωμα να αναπτύξει συνεργασία μαζί τους.

Είναι λοιπόν φανερό ότι κανένας Δήμαρχος δεν μπορεί και δεν δικαιούται να επιβάλλει στο διάδοχό του, τους συμβούλους του. Κάτι τέτοιο θα ήταν τουλάχιστον παράδοξο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...