Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Χωρίς αποτέλεσμα οι πρώτες έρευνες για τη διάρρηξη στη Διεύθυνση Προμηθειών

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που διέρρηξαν τη Διεύθυνση Προμηθειών του Δήμου Αθηναίων.
 Κοινή πεποίθηση τόσο της νέας όσο και της απερχόμενης δημοτική αρχής είναι ότι οι δράστες δεν ήθελαν να αποσπάσουν τα αρχεία με τις συμβάσεις που έχει υπογράψει ο δήμος, καθώς αντίγραφα αυτών υπάρχουν σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου, στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και στον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Έτσι, όπως αναφέρουν τα Νέα, γίνεται λόγος για άλλα στοιχεία που πιθανόν να περιέχονταν στους επτά ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίοι εκλάπησαν και αφορούσαν «υπόγειες» συναλλαγές στελεχών του δήμου με τις εταιρείες από τις οποίες γίνονταν διάφορες προμήθειες.
Η μόνη περίπτωση κατά την οποία οι διαρρήκτες θα ενδιαφέρονταν για τα αρχεία των συμβάσεων είναι -όπως αναφέρεται- να μην γνώριζαν για την ύπαρξη αντιγράφων.

Στελέχη της προηγούμενης δημοτικής αρχής υποστηρίζουν πως οι δράστες πρέπει να γνώριζαν καλά τον χώρο και το περιεχόμενο των υπολογιστών. «Πρέπει να ήταν από μέσα» τονίζει ο πρώην αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Βαφειάδης, σημειώνοντας πως οι διαρρήκτες μπήκαν από το υπόγειο, γνώριζαν πού είναι τα κλειδιά για τους ορόφους και πήγαν κατευθείαν στη Διεύθυνση Προμηθειών.

Στους συγκεκριμένους υπολογιστές υπήρχαν κυρίως στοιχεία για συμβάσεις προμηθειών για κατασκηνώσεις, για έντυπα υλικά και γραφική ύλη, για στολές και υποδήματα της δημοτικής αστυνομίας και για καύσιμα.

«Δυστυχώς η διάρρηξη στη διεύθυνση Προμηθειών του Δήμου δεν ήταν το καλύτερο ποδαρικό για το νέο έτος Εύλογα ανακύπτουν ερωτηματικά , όπως διατυπώνονται και στο σημερινό Τύπο. H υπόθεση, ως προς τον εντοπισμό των δραστών, βρίσκεται πλέον στον τομέα ευθύνης της ΕΛΑΣ. Όσον αφορά το Δήμο, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τις συνθήκες της διάρρηξης καθώς και για τα αρχεία που αφαιρέθηκαν. Πάντως, η αρμόδια διεύθυνση μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι σε θέση σύντομα να επανακτήσει τα συγκεκριμένα αρχεία» δήλωσε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Τα όποια στοιχεία εκλάπησαν είναι πλήρως διασφαλισμένα λόγω πρόνοιας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, επί των ημερών της οποίας, ουδέποτε συνέβη στη συγκεκριμένη διεύθυνση παρόμοιο περιστατικό» υποστήριξε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...