Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Συνεχίζουν την κατάληψη του Δημαρχείου Ιωαννίνων οι συμβασιούχοι

Την απόφαση να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας αλλά και την κατάληψη του δημαρχείου Ιωαννίνων από αύριο έλαβαν σήμερα οι συμβασιούχοι της πρώην ΑΔΕΙ κατά τη διάρκεια της συνέλευσής τους που έγινε στα Λιθαρίτσια. 
 
Η συνάντηση που είχαν το πρωί με το Δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο δεν έδωσε κάποια είδηση κι έτσι αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων αφού οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι οι συμβάσεις τους αποδεικνύονται μέσω των εισφορών τους στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και της καθημερινής παρουσίας τους στις δουλειές τους.

Επιμένουν στην επίσχεση
Οι συμβάσεις των εργαζομένων στην πρώην ΑΔΕΙ έληγαν στις 31 Δεκεμβρίου και κανονικά από σήμερα δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στη δουλειά τους. 
 
Μια τέτοια κίνηση όμως, σύμφωνα με τους νομικούς, σημαίνει την αποδοχή απόλυσης και γι' αυτό η συντριπτική πλειοψηφία των συμβασιούχων έδωσαν κανονικά το παρών στις δουλειές όπου όμως δήλωσαν ότι προχωρούν σε επίσχεση εργασίας.
 
Το πρωί εκπρόσωποι των συμβασιούχων συναντήθηκαν ξανά με τον Δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπός τους, Κώστας Ρούκος, τους μετέφερε ότι είναι θέμα πια κεντρικής πολιτικής βούλησης, επιμένοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συναινέσει στη συνέχιση των συμβάσεων με το παράνομο καθεστώς που ίσχυε μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2010.
 
Η απάντηση των εργαζομένων βέβαια είναι ότι η καθημερινή τους παρουσία στους χώρους δουλειάς τους είναι η καλύτερη απόδειξη πως τόσα χρόνια προσέφεραν και δούλευαν συνεχώς.Για αυτό το λόγο άλλωστε η απόφαση της Συνέλευσης των συμβασιούχων ήταν να συνεχιστεί από χθες η κατάληψη του Δημαρχείου, τονίζοντας όμως ότι κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα επιτραπεί η είσοδος όλων των μελών με το σκεπτικό ότι μόνο μέσα από αυτό θα μπορέσει να βρεθεί κάποια λύση.

Παρέμβαση και στο Κυριακάτικο δημοτικό συμβούλιο

Εντωμεταξύ οι συμβασιούχοι της πρώην ΑΔΕΙ δεν έκαναν, τελικά, πράξη την ...απειλή τους ότι θα εμπόδιζαν την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κρατώντας υπό κατάληψη το δημαρχείο.Έξω και μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων παρίσταντο αρκετοί από αυτούς και σε κάποια στιγμή της συνεδρίασης τους δόθηκε ο λόγος από τον προεδρεύοντα Μωϋσή Ελισάφ, χωρίς όμως να γίνει συζήτηση.
 
Εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα που έχουν συγκροτήσει, ανέγνωσε προς το Σώμα την ακόλουθη ανακοίνωση: «Είναι ξεκάθαρο ότι στην σημερινή κατάσταση που βρισκόμαστε δεν είναι δική μας η ευθύνη. Παρά την απόφαση για κατάληψη του δημαρχείου αποφασίσαμε σήμερα να τη διακόψουμε, όχι γιατί δε είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά στον δίκαιο αγώνα μας, αλλά για να μην γίνουμε άλλοθι στην καθυστέρηση της λύσης αυτού του σοβαρού προβλήματος. Ξεκαθαρίζουμε προς όλους ότι δεν θα δεχθούμε να μετατραπούν οι συμβάσεις μας από υπάλληλο του δήμου σε νομικούς συμβούλους. Ζητάμε την συνέχιση της εργασίας όπως σήμερα και την μεταφορά μας στις νέες επιχειρήσεις με τις ήδη υπάρχουσες συμβάσεις. Δηλώνουμε ότι οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν μέχρι να δοθεί η ενδεδειγμένη λύση...».
ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...