Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

24ωρη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ


Εικοσιτετράωρη απεργία έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και τις Δημοτικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου.

Επίσης αποφασίστηκε και τετράωρη στάση εργασίας από τις 7.30 έως τις 11.30 για το υπόλοιπο προσωπικό που ασχολείται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Επιχειρήσεις των ΟΤΑ.

Ακόμα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9.00 το πρωί στον Άρειο Πάγο όπου θα συζητηθεί το θέμα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στην ανακοίνωση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ «καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης για ελαστικές μορφές εργασίας και ζητά να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε αορίστου χρόνου, με την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων και να αρθεί η αναστολή των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού».

Ακόμη στην ανακοίνωση χαρακτηρίζει απαράδεκτη και παράνομη την απόφαση της κυβέρνησης να «παγώσει» ακόμη και τις προσλήψεις που είχαν δρομολογηθεί από τους Δήμους και τα Νομικά του Πρόσωπα μέσω του ΑΣΕΠ ή είχαν αναρτηθεί προσωρινοί πίνακες διορισθέντων και το προσωπικό εργαζόταν αναμένοντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

«Η εν λόγω απόφαση έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία φορέων των ΟΤΑ όπως οι παιδικοί σταθμοί και η καθαριότητα και έχει ανατρέψει τον οικογενειακό προγραμματισμό» καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...