Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΕΣΠΑ: Το 35% των χρημάτων του επόμενης περιόδου θα πάει στις Περιφέρειες

Ικανοποιημένος δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν από το σχεδιασμό του υπουργείου Ανάπτυξης για το ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020

Την ενίσχυση του μεριδίου των χρημάτων από τα προγράμματα ΕΣΠΑ που θα λάβουν οι περιφέρεις στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020 ανακοίνωσε ο ευρωπαίος επίτροπος, Γιοχάνες Χαν, μετά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

«Το πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα ενίσχυσης της περιφερειακής πολιτικής, το οποίο σημαίνει ότι και οι 13 Περιφέρειες της Ελλάδας θα έχουν τα δικά τους Επιχειρησιακά Προγράμματα. Προγράμματα, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από τα αρμόδια Ταμεία. Ενώ μέχρι πρότινος τα κονδύλια μόνο κατά 22% αφορούσαν τις Περιφέρειες, τώρα το ποσοστό από 22 θα ανέβει στο 35%» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαν.

Μιλώντας συνολικά για την εκτέλεση του ΕΣΠΑ ο γερμανός επίτροπος έδωσε τα συγχαρητήριά του στην ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον κ. Χατζηδάκη για το πρόγραμμα που υπέβαλλε για το νέο ΕΣΠΑ η Ελλάδα που «πράγματι ακολουθεί τις γραμμές τις οποίες έχουμε συζητήσει και στο παρελθόν».

Από την μεριά του, ο κ. Χαν έδωσε συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον κ. Χατζηδάκη για το πρόγραμμα που υπέβαλλε για το νέο ΕΣΠΑ η Ελλάδα που «πράγματι ακολουθεί τις γραμμές τις οποίες έχουμε συζητήσει και στο παρελθόν».

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε, τέλος, λόγο για θετικές εξελίξεις όσον αφορά το ΕΣΠΑ επισημαίνοντας ότι «οι απορροφήσεις εξελίσσονται πάνω από τους στόχους που είχαν τεθεί σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πέρσι, οι συμβάσεις για τους αυτοκινητοδρόμους που εγκρίθηκαν θα συμβάλλουν επίσης στην επιτάχυνση των απορροφήσεων και παράλληλα στις αρχές αυτής της εβδομάδας η Κυβέρνηση υπέβαλλε την πρότασή της για τη νέα προγραμματική περίοδο για το νέο ΕΣΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...