Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Βενιζέλος: Εργαλείο ανάπτυξη οι περιφέρειες

Γιατί μπορούν να απορροφήσουν κονδύλια, να πάρουν πρωτοβουλείες και να εκφράσουν τις τοπικές ανάγκες


Τη σημασία που έχουν οι περιφέρειες στην προσπάθεια ανάκαμψης της πραγματικής οικονομίας και αντιμετώπισης της ανεργίας τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνάντηση που είχε με τους δώδεκα περιφερειάρχες της χώρας.


Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τις περιφέρειες «μεγάλο εργαλείο» γιατί, όπως εξήγησε, μπορούν να απορροφήσουν κονδύλια, να πάρουν πρωτοβουλείες και να εκφράσουν τις τοπικές ανάγκες.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι διαπίστωσε μια «ενιαία διάθεση, μία ενιαία εθνική στρατηγική ανασυγκρότησης των Περιφερειών και άρα όλης της χώρας και υπάρχει διάθεση  για ομαδική δουλειά με χειροπιαστά αποτελέσματα».

Από την πλευρά τους οι περιφερειάρχες παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες τόσο σε θεσμικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο ενώ έγινε αναλυτική συζήτηση κυρίως για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, καθώς και για τις αλλαγές που έχουν προταθεί, ώστε οι περιφέρειες να αναλάβουν ένα μεγάλο μέρος της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας.

Από πλευράς του ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, δήλωσε αισιόδοξος.

«Φεύγουμε αισιόδοξοι από αυτή τη συνάντηση γιατί ο κ. Βενιζέλος έχει πλήρη γνώση και εκτίμηση του σημαντικού ρόλου των Περιφερειών στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Τα αποτελέσματα που καταφέραμε οι 13 Περιφέρειες στη διαχείριση του ΕΣΠΑ τα τελευταία 2 χρόνια, δείχνουν και τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020» .

Ο κ. Σγουρός εξέφρασε την ελπίδα αυτό που έχει αντιληφθεί ο κ. Βενιζέλος να το αντιληφθούν και άλλα μέλη της κυβέρνησης, αφήνοντας στην άκρη τις προσωπικές στρατηγικές. «Όλοι είμαστε στο ίδιο καράβι και θα πρέπει να το οδηγήσουμε στο λιμάνι και όχι στα βράχια» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...