Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Εντυπωσιακή πρόοδο στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ ανακοινώνει η Περιφέρεια Αττικής

Ο ρυθμός απορρόφησης στο σύνολο του ΠΕΠ Αττικής ανήλθε στο 68%, δηλαδή από τα 2,64 δις ευρώ του προγράμματος, έχουν υπογραφεί συμβάσεις 2,36 και έχουν πραγματοποιηθεί πληρωμές 1,8 δις ευρώ.


Ειδικότερα, μέσα στο 2013, στο τμήμα του Π.Ε.Π. Αττικής που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Αττικής, πραγματοποιήθηκαν πληρωμές 155 εκ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον στόχο κατά 5 εκατομμύρια, φτάνοντας σε ποσοστό 53% την απορρόφηση του ΠΕΠ που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Αττικής.

Τους τελευταίους 30 μήνες, από όταν ανέλαβε το Π.Ε.Π. η αιρετή Περιφέρεια, ο μέσος όρος πληρωμών κατά μήνα έφτασε στα 12,7 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, αυξήσαμε την απορρόφηση 400%.

Επιπλέον, συμβάλαμε από τα χρήματα του Π.Ε.Π. Αττικής με 230 εκατομμύρια ευρώ για την επανέναρξη των αυτοκινητόδρομων και 130 εκ. ευρώ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

“Το ΕΣΠΑ είναι το μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο που διαθέτουμε πλέον ως χώρα για την κατασκευή δημοσίων έργων. Η μέγιστη απορρόφησή του αποτελεί εθνική υποχρέωση.

Η Περιφέρεια Αττικής, με συστηματική και μεθοδική δουλειά, πέτυχε όλους τους στόχους που έχουν τεθεί από την Πολιτεία.

Όταν αναλάβαμε τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, τον Ιούλιο του 2011, θέσαμε ως στόχο να μην πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια. Ήταν ένας στόχος για πολλούς ουτοπικός. Αποδείξαμε μέσα σε 18 μήνες πως όταν η Πολιτεία εμπιστεύεται την Αυτοδιοίκηση, τότε μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Η πρόκληση μας αφορά όλους. Αφορά το σύνολο της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης που καλούνται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να βγούμε από την κρίση. Σε συνεργασία με το Υπ. Ανάπτυξης πετύχαμε το αποτέλεσμα αυτό.

Η ανεργία και η ύφεση δεν αντιμετωπίζονται ούτε με ευχές ούτε με κατάρες. Χρειάζεται ρεαλισμός, μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά.

Τα αποτελέσματά μας δεν φαίνονται μόνο στα χαρτιά και στους αριθμούς. Φαίνονται στις υποδομές που γίνονται και στα εργοτάξια που υπάρχουν σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Παιδικοί σταθμοί, σχολεία, μονάδες επεξεργασίας λυμάτων, αντιπλημμυρικά, νοσοκομεία, αναπλάσεις, είτε έχουν παραδοθεί στους πολίτες είτε κατασκευάζονται. Οι πολίτες τα βλέπουν δίπλα τους, στις γειτονιές τους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...