Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Μιχελάκης: Επείγουσες οι ρυθμίσεις για την λειτουργία των ΟΤΑ

Τις ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς (άρθρα 16 και 17) υποστήριξε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μιχελάκης ως εξαιρετικά επείγουσες, καθώς αφορούν στη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των ΟΤΑ.


Κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής, η οποία επεξεργάζεται το νομοσχέδιο, ο κ. Μιχελάκης έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τις διατάξεις της αρμοδιότητάς του και ειδικότερα:


- Με την πρώτη ρύθμιση για τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους που αποδίδονται στους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιτρέπεται στους δήμους να κλείσουν τους ισολογισμούς τους και να μπορέσουν να καταρτίσουν τους νέους του 2014.

- Με τη δεύτερη ρύθμιση προβλέπεται -με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών- να καθοριστεί το βέλτιστο ποσοστό παρακράτησης της ΣΑΤΑ υπέρ του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», ενόψει της ολοκλήρωσής του.

Όπως είπε ο υπουργός, ο επείγων χαρακτήρας της ρύθμισης έγκειται στο ότι απαλείφεται ο κίνδυνος όχι απλώς να μην απορροφηθούν τα κονδύλια για το 2013 αλλά να χαθούν οριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...