Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Τέσσερις «γαλάζιοι» δήμαρχοι ζητούν παρέμβαση Σαμαρά για χρέη πολιτών στη ΔΕΗ

Με την πρωτοβουλία τους ζητούν οι δήμοι να πληρώνουν τις οφειλές


Κοινή πρωτοβουλία για νομοθετική ρύθμιση που να επιτρέπει στους δήμους να καλύπτουν τις οφειλές τις οποίες έχουν στη ΔΕΗ αδύναμες οικονομικά οικογένειες των περιοχών τους, ανέλαβαν τέσσερις δήμαρχοι. Με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης, Βύρωνα κ. Νίκος Χαρδαλιάς, Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης και Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης θέτουν το ζήτημα με σκοπό να βρεθεί λύση για όσους αδυνατούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να ζουν χωρίς ηλεκτροδότηση μέσα στον χειμώνα.


Οι τέσσερις δήμαρχοι -όλοι προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ- ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού ώστε η κυβέρνηση να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση που «θα επιτρέψει στην τοπική αυτοδιοίκηση, εφόσον βεβαίως οι δήμοι έχουν αποδεδειγμένα την οικονομική δυνατότητα να τακτοποιήσουν οφειλές και να καλύψουν το κόστος της επανασύνδεσης του ρεύματος στους αδύναμους συμπολίτες μας».

Ολόκληρη η επιστολή των τεσσάρων δημάρχων την οποία απέστειλαν την Παρασκευή προς τον Πρωθυπουργό και κοινοποίησαν στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και στον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη:

«Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,

»Η οικονομική κρίση μαστίζει τα νοικοκυριά. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ανθρωπίνων τραγωδιών. Η τοπική αυτοδιοίκηση, η πλησιέστερη στον άνθρωπο δομή πολιτικής οργάνωσης, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Παρά τις συστηματικές μας προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το αδιέξοδο ανέργων συμπολιτών μας, οι οποίοι αδυνατούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να ζουν χωρίς ηλεκτροδότηση μέσα στον χειμώνα.

»Πέρα και πάνω από ιδεολογίες, τα κόμματα και τις σκοπιμότητές τους, αισθανόμαστε τη βαθύτατη ηθική υποχρέωση να παρέμβουμε για να ανακουφίσουμε εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Το υφιστάμενο θεσμικό και νομικό πλαίσιο περιορίζει την ανεξαρτησία μας και δεν μας επιτρέπει να εκτελέσουμε το καθήκον μας. Ζητούμε την προσωπική σας παρέμβαση ώστε να προβεί η κυβέρνηση στην απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέψει στην τοπική αυτοδιοίκηση, εφόσον βεβαίως οι δήμοι έχουν αποδεδειγμένα την οικονομική δυνατότητα, να τακτοποιήσουν οφειλές και να καλύψουν το κόστος της επανασύνδεσης του ρεύματος στους αδύναμους συμπολίτες μας.

Μετά τιμής,
Οι δήμαρχοι: Διονύσης Χατζηδάκης, δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου - Νίκος Χαρδαλιάς, δήμαρχος Βύρωνα - Ανδρέας Παχατουρίδης, δήμαρχος Περιστερίου - Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Καρπενησίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...