Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Κάλεσμα ΠΟΕ-ΟΤΑ για την απεργία της 6ης Νοεμβρίου

Σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για την επόμενη Τετάρτη 6 Νοεμβρίου καλεί η ΠΟΕ - ΟΤΑ, με στόχο, όπως αναφέρει, την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Για τις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως, ενώ οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Αθήνα).

«Με τον καθημερινό και διαρκή αγώνα μας, αντιστεκόμαστε σε μια πολιτική που έχει οδηγήσει την κοινωνία στην φτώχεια και στην εξαθλίωση», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ - ΟΤΑ και κάνει λόγο για «καθημερινή αλλά χωρίς αποτέλεσμα» προσπάθεια της κυβέρνησης «να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία».
«Η εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να κατασκευάσει με τη βοήθεια των ΜΜΕ δεν μπορεί πλέον να αποπροσανατολίσει κανέναν.Το success story, το πρωτογενές πλεόνασμα και οι υποσχέσεις ότι δεν θα παρθούν νέα οριζόντια μέτρα δεν πείθουν πλέον κανένα, καθώς συνεχίζει την ίδια πολιτική, όμως το προσχέδιο του προϋπολογισμού τους διαψεύδει πανηγυρικά», επισημαίνεται.

Στόχος της κυβέρνησης και της τρόικας, σύμφωνα με την ΠΟΕ - ΟΤΑ, «είναι πάλι τα δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας».

«Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Δημόσια κοινωνικά αγαθά βρίσκονται και πάλι στο στόχαστρο. Οι άμεσες απολύσεις 15.000 εργαζομένων προετοιμάζονται, ενώ με το 3ο κύμα διαθεσιμότητας 12.500 εργαζόμενοι, που ο μεγαλύτερος αριθμός θα προέρχεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μπαίνουν στο προθάλαμο της απόλυσης. Οι νέες αλλαγές – ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση το μόνο που θα επιτύχουν και πάλι είναι νέες μειώσεις στις συντάξεις (κύρια και επικουρική) και στο εφάπαξ. Ενώ νέα επίθεση ετοιμάζουν στο τσεκουρωμένο εισόδημά μας και στην επιβολή νέων φόρων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...