Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Έλληνες και Βούλγαροι αυτοδιοικητικοί συναντήθηκαν στην Καβάλα

Η αναδιάρθρωση της λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη γειτονική Βουλγαρία βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Συμβουλίων Βουλγαρίας Delyan Damyanovski και τα μέλη του Συλλόγου με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΠΕ Καβάλας.

Η συνάντησης εργασίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός», στην Καβάλα.

Ο αντιδήμαρχος Καβάλας Χριστόδουλος Μιχαλάκης και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας καλωσόρισαν θερμά την 60μελή αποστολή από τα Δημοτικά Συμβούλια της Βουλγαρίας, υπογραμμίζοντας ότι μέσα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια η Ελλάδα και η Βουλγαρία συνυπάρχουν ειρηνικά, αναπτύσσουν φιλικές σχέσεις και συνεργάζονται αρμονικά πάνω σε θέμα όπως η τοπική αυτοδιοίκηση, ο πολιτισμός, το τουρισμός, οι τέχνες και η υλοποίηση κοινών ευρωπαίων προγραμμάτων.

Ο Delyan Damyanovski, σημείωσε ότι το παράδειγμα της Ελλάδας με την αναδιάρθρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω του προγράμματος «Καλλικράτης» θα μπορέσει να προσφέρει σημαντικές εμπειρίες στους Βούλγαρους αιρετούς για τα πλεονεκτήματα και τις δυσκολίες που υπήρξαν αλλά και για τα οφέλη στους δημότες.

Παρόντες στη συνάντηση εργασίας ήταν ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Κώστας Κατσιμίγας, η γενική πρόξενος της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη Nadya Radeva, οι πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων της ΠΕ Καβάλας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα όπως η οργάνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και οι νόμοι που διέπουν τη λειτουργία της, η δομή των δημοτικών συμβουλίων, τα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης και το καθεστώς εκλογής των δημοτικών συμβούλων. inpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...