Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ανησυχίες από σχέδιο πιθανής κατάργησης υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων

Σχετικές ερωτήσεις έχουν υποβάλει ο Γ. Καμίνης και βουλευτές


Θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων αποτέλεσαν πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί ύπαρξης σχεδίου για κατάργηση των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων και ανάθεσης του έργου σε ιδιωτικές εταιρείες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr «έχει συζητηθεί σε υψηλότατο κυβερνητικό επίπεδο η κατάργηση των υπηρεσιών καθαριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ανάθεση του έργου σε ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες θα εξυπηρετούν τις ανάγκες καθαριότητας που έχει στο σύνολό του το Δημόσιο».

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, «οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα που θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα, καθώς είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία χαμηλών προσόντων, θα αποτελέσουν τη βασική δεξαμενή για τις 11.000 απολύσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση εντός του 2014».

Την Πέμπτη, στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις επί του θέματος, σημειώνοντας ότι οι φημολογίες δεν έχουν διαψευσθεί από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Την ανησυχία τους εξέφρασαν στο δημοτικό συμβούλιο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας. Με το να ζητηθούν εξηγήσεις από τον υπουργό Εσωτερικών συμφώνησαν τόσο ο Ν.Κακλαμάνης όσο και οι αριστερές παρατάξεις, οι οποίες επιπρόσθετα πρότειναν να γίνει κινητοποίηση των εργαζομένων.

Το θέμα έχει φτάσει και στη Βουλή, όπου σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών έχουν καταθέσει οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...