Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Ο Γιάννης Μιχελάκης προχωρά στις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μη νομίζετε ότι επειδή η κυβέρνηση καταπιάστηκε με τα της Χρυσής Αυγής έχει ξεχάσει το σχέδιο για τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 


Θυμίζω ότι βασικό συστατικό των αλλαγών που είχε προτείνει ο Γιάννης Μιχελάκης (φωτογραφία) προκαλώντας την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ενιαία λίστα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, καθώς και η εκλογή δημάρχου με 42% από ενιαία λίστα υποψηφίων (απ' όπου ο πολίτης θα πρέπει να επιλέξει τον δήμαρχο που επιθυμεί). 

Το σχέδιο για τις δημοτικές εκλογές όχι μόνο δεν έχει ξεχαστεί. Αντίθετα, πληροφορούμαι ότι η αρμόδια Επιτροπή που το έχει αναλάβει βρίσκεται σε προωθημένο στάδιο και δεν θα αργήσει να προχωρήσει στην επίσημη παρουσίαση, ώστε το σχέδιο να μπει σε διαβούλευση.

Λεπτομέρειες με σημασία: ο υποψήφιος δήμαρχος για να κατοχυρώσει υποψηφιότητα θα πρέπει να έχει προχωρήσει πρώτα σε ανακήρυξη συνδυασμού.

Εχω την εντύπωση ότι αυτό προβλέπεται προκειμένου να μην μπορεί να κατεβεί ως δήμαρχος ο κάθε πικραμένος. Αυτό ισχύει και για τους χρυσαυγίτες. Μαθαίνω ακόμη ότι έχει προχωρήσει η επεξεργασία ακόμη και για τη μορφή του ψηφοδελτίου.

Ναι μεν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέγονται χωριστά, αλλά η σκέψη είναι το ψηφοδέλτιο να μοιάζει με ανοικτό τετράδιο, ώστε στη μια σελίδα να φιγουράρουν οι δήμαρχοι και στην άλλη οι δημοτικοί σύμβουλοι.

 Μου λένε ακόμα ότι εξετάζεται η δυνατότητα σε δήμαρχο που θα εκλέγεται να έχει μπόνους για την εκλογή των δημοτικών του συμβούλων με σειρά προτίμησης. Οσο για το 42%, ακόμη συζητείται.

ΤΑ ΝΕΑ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...