Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Και ο Κώστας Μαργαρίτης ενδιαφέρεται για το δήμο Θεσσαλονίκης

Aerial view of the central districts of Thessa...Image via Wikipedia
Ο Κώστας Μαργαρίτης είναι ο δέκατος ενδιαφερόμενος για το δήμο Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ελληνική Πολιτική Δράση». Η παράταξη του θα λέγεται «Ζωή στη Θεσσαλονίκη» και θα παρουσιάσει σύντομα το πρόγραμμα της, έχοντας ως «σημαία» μια καλύτερη μεταχείριση για την πόλη, με τη νέα γενιά σε ρόλο πρωταγωνιστή. «Θα ηγηθώ αυτής της πρωτοβουλίας, αλλά θα στηριχθώ στην ομαδικότητα και στις νέες ιδέες όλων των συμπολιτών μου» σημειώνει στο μήνυμα του, θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση των Θεσσαλονικέων.
Στόχος του είναι να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη και πάλι ζωή. Αυτό θα επιχειρήσει να το πετύχει καταθέτοντας συγκεκριμένες τεχνοκρατικές προτάσεις για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την επιχειρηματικότητα και την ευρωπαϊκή προοπτική της πόλης, μένοντας μακριά από στενά κομματικά πλαίσια και λογικές. «Η Θεσσαλονίκη αξίζει καλύτερη μεταχείριση και απαιτεί να είναι πρωταγωνίστρια η νέα γενιά. Έχουμε τις λύσεις, εφικτές, πρωτοποριακές, οικονομικές. Θέλουμε όλους τους πολίτες κοντά μας» αναφέρει μεταξύ άλλων.
Οι ίδιοι και οι ίδιοι
Σχολιάζοντας τις υπόλοιπες υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί, ο κ. Μαργαρίτης  εστιάζει στον μεγάλο αριθμό των ενδιαφερομένων και στα «παλαιά» πρόσωπα που επανέρχονται στο προσκήνιο,  επιμένοντας να διεκδικούν θέσεις και αξιώματα. «Οι υποψηφιότητες για το δήμο Θεσσαλονίκης έχουν φτάσει αισίως τις 10. Προσωπικές φιλοδοξίες, διάθεση προσφοράς για την πόλη, τάσεις αυτονόμησης, οδήγησαν πολλά πρόσωπα να παρουσιάσουν την υποψηφιότητά τους για τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Μου έκανε εντύπωση η επανεμφάνιση παλαιών προσώπων (Μπουτάρης - Παπαθεμελής - Μπαρμπουνάκης ), που ενώ κατά καιρούς δήλωναν ότι η πόλη και η χώρα χρειάζονται σύγχρονους πολιτικούς και πολιτικές, οι ίδιοι δεν παραμέρισαν αλλά προέβαλαν ξανά τους εαυτούς τους. Άραγε δεν υπάρχουν άλλοι ή μόνο οι ίδιοι μπορούν να οδηγήσουν την πόλη στα σύγχρονα μονοπάτια του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της;» αναρωτήθηκε.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...