Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Σε ένα μήνα ο υποψήφιος του «διαπαραταξιακού» στο δήμο Θεσσαλονίκης


Πολιτική διαδικασία επιλέγει η επιτροπή που σχημάτισαν δύο από τις πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης και τέσσερις κινήσεις- πρωτοβουλίες πολιτών για την ανάδειξη, στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου του προσώπου, που με την στήριξη όλων, θα διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης.

Η διαδικασία αυτή δεν θα είναι: ούτε κάλπη κατά το προηγούμενο ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ που εξέλεξαν τους προέδρους τους, ούτε δημοσκόπηση, που πρότεινε η « Πρωτοβουλία» του Γιάννη Μπουτάρη.

Στο πάνελ των ομιλητών ήταν : Λάζαρος Ζαχαριάδης, ως εκπρόσωπος της προσκείμενης στο ΠΑΣΟΚ δημοτικής παράταξης,Τριαντάφυλλος Μηταφίδης , από την προσκείμενη στο Συνασπισμό δημοτική παράταξη, Μιχάλης Τρεμόπουλος εκ μέρους της Οικολογίας- Αλληλεγγύης, Λάζαρος Αγγέλου, από την κίνηση πολιτών «Αλλάζουμε την πόλη», Κώστας Νικολάου από την κίνηση "12 " και Τάσος Τζήκας, από την δημοτική κίνηση « Θεσσαλονίκη δημιουργική πόλη».

Ως παρατηρητές, διαμαρτυρόμενοι γιατί αποκλείσθηκαν από το διαπαραταξιακό ήταν : Ανδρέας Κουράκης, από την « Πρωτοβουλία» του Μπουτάρη, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ο οποίος πρόσφατα κατέθεσε την υποψηφιότητα του και προέρχεται από την προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ παράταξη , Φώτης Μπίμπασης και Νίκος Ευθυμιάδης, ο οποίος επίσης έχει καταθέσει την υποψηφιότητα του για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Η επιτροπή, όπως είπε, συμφώνησε:

-στη βάση ενός προγράμματος για την κοινωνικά δίκαιη αντιμετώπιση της κρίσης,

-στο όραμα για την πόλη που « διέπεται από τις αρχές της αειφορίας» με έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία του περιβάλλοντος και

- στην πρόταση για ένα νέο μοντέλο δημοκρατικής αυτο-διοίκησης.

Μέσα σ αυτό το κλίμα αύριο, λίγο πριν το μεσημέρι, στην ΕΣΗΕΜΘ ανακοινώνει την υποψηφιότητα του για τον δήμο Θεσσαλονίκης ο πρώην πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Σάκης Τζακόπουλος.

Είναι η 10η υποψηφιότητα μετά από τους : Κώστα Γκιουλέκα, Γιάννη Μπουτάρη, Σωτήρη Ζαργιανόπουλο, Νίκος Ευθυμιάδη, Στέλλιο Παπαθεμελή, Βασίλη Παπαγεωργίου, Τάσο Τζήκα, Μπάμπη Μπαρμπουνάκη και Φώτη Μπίμπαση κι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακοίνωσε ακόμη τον υποψήφιο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...