Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

«Κρας τεστ» για τη ΝΔ οι εκλογές στην Αυτοδιοίκηση

Καθοριστικό, για την αντιπολιτευτική της τακτική, εκλαμβάνεται από τη Νέα Δημοκρατία το αποτέλεσμα των εκλογών του φθινοπώρου στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας και, στο πλαίσιο αυτό, επιδίδεται σε αγώνα δρόμου για τις επιλογές υποψηφίων.

Στην Αθήνα, το χρίσμα δόθηκε στον Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ για το δήμο Θεσσαλονίκης φαίνεται να έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του Κων.Γκιουλέκα. Κρίσιμη θα είναι, ωστόσο, η αναμέτρηση στις 13 περιφέρειες, όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αισιοδοξεί ότι μπορεί να επικρατήσει σε δύο και να δώσει με αξιώσεις τη μάχη σε άλλες πέντε.

Ειδικά για τον Δήμο της Αθήνας, όπως αναφέρουν τα Νέα, επιτελικά στελέχη της ΝΔ εκφράζουν  αμφιβολίες για τη δυναμική του νυν δημάρχου και αναμένουν πλέον την επιλογή που θα κάνει ο Γ. Παπανδρέου. Δεν κρύβουν, δε, την ανησυχία τους ότι για πρώτη φορά από το 1986 η πρωτεύουσα μπορεί να χαθεί για τη Νέα Δημοκρατία.

Για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, πληροφορίες αναφέρουν πως είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του βουλευτή και γραμματέα προγράμματος της ΝΔ Κωνσταντίνου Γκιουλέκα.

Όσο για τον Πειραιά, το τοπίο παραμένει θολό, αλλά έχει αποκλειστεί η υποψηφιότητα του πρώην υφυπουργού Βασίλη Μιχαλολιάκου. Επικρατέστεροι υποψήφιοι θεωρούνται ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, καθηγητής Κων. Αρβανιτόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Βασ. Κορκίδης, όπως και ο Π. Μελάς. «Αγκάθι» για τη ΝΔ είναι η υποψηφιότητα του Π. Μαντούβαλου, που διχάζει και τοπικά στελέχη του κόμματος.

Η μάχη στις περιφέρειες

Για τη ΝΔ, η αναμέτρηση στις περιφέρειες θα γίνει με όρους εθνικών εκλογών. Στελέχη της Ρηγίλλης υποστηρίζουν ότι το κόμμα μπορεί να επικρατήσει σε δύο από τις 13 και να δώσει με αξιώσεις τη μάχη σε άλλες πέντε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που εκφράζονται, «γαλάζιες» θα είναι οι περιφέρειες Πελοποννήσου και Θεσσαλονίκης.

Όσο για την Αττική, τα μηνύματα για τη ΝΔ δεν είναι ενθαρρυντικά. Για το λόγο αυτό, επιτελικά στελέχη θεωρούν ότι είναι κρίσιμο για το κόμμα να συγκρατήσει τις δυνάμεις του σε μια περιφέρεια στην οποία θα ψηφίσει σχεδόν η μισή χώρα και προκρίνουν την υποψηφιότητα ενός προβεβλημένου στελέχους, όπως ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης. Σε δεύτερο πλάνο συζητείται η περίπτωση του Άρη Σπηλιωτόπουλου, ενώ ενδιαφέρον δείχνει και ο απερχόμενος νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...