Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Σταματούν τον Αύγουστο οι πληρωμές του δήμου Πειραιά

Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκεται ο δήμος Πειραιά, σύμφωνα με το δήμαρχο Παναγιώτη Φασούλα, ο οποίος ξεκαθάρισε σήμερα πως «από τις 13 Αυγούστου ο δήμος κάνει στάση πληρωμών αφού δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, ούτε καν να πληρώσει τους εργαζόμενους».

Σύμφωνα με τον κ. Φασούλα, αιτία γι΄ αυτό το αδιέξοδο είναι η απόφαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων να παρακρατήσει 2,2 εκατ. ευρώ που είναι τμήμα της κρατικής επιχορήγησης μέσω των αυτοτελών πόρων, λόγω οφειλών του δήμου από δάνεια που έχει πάρει.

Ο κ. Φασούλας τόνισε ότι επί των ημερών του ο δήμος δεν έχει πάρει κανένα δάνειο ενώ έχει αποπληρώσει μέρος των δανείων των προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Είπε ακόμη ο δήμαρχος Πειραιά ότι για το πρόβλημα έχει ενημερωθεί ο υπουργός Οικονομικών και ότι πρέπει να δοθεί λύση άμεσα.

Ο κ. Φασούλας αναφέρθηκε στην παρακράτηση του συνόλου της τακτικής επιχορήγησης τον Ιούλιο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προς τον Δήμο ύψους 2.192.267,80 ευρώ.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόβλημα και τόνισε: «Καταφέραμε να κρατήσουμε το Δήμο όρθιο μέχρι τώρα, αλλά η αλήθεια είναι ότι με μηδέν έσοδα από την κεντρική εξουσία, είναι αδύνατον να λειτουργήσει ένας Δήμος δύο χιλιάδων ανθρώπων».

«Καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλο αντίκτυπο μπορεί να έχει σε μια πόλη που η μεγαλύτερη "επιχείρηση" της πόλης του Πειραιά είναι ο Δήμος Πειραιά, με δύο χιλιάδες εργαζόμενους. Φοβάμαι ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε σε αναγκαστική στάση πληρωμών, αν και εφόσον βεβαίως η κυβέρνηση δεν δώσει άμεσα μια λύση σε αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα» προειδοποίησε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ζητά από το υπουργείο Οικονομικών μια καλύτερη ρύθμιση, μία παρακράτηση ενός συγκεκριμένου ποσού κάθε μήνα ή αποπληρωμή του χρέους με ένα καλύτερο επιτόκιο και όχι παρακράτηση του συνόλου του ποσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...