Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Γαλάζιο χρίσμα... με το ζόρι

O πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς γνωρίζει ότι το πρώτο κρίσιμο τεστ για τον ίδιο και την επιτελική ομάδα του είναι οι εκλογές του προσεχούς φθινοπώρου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι το κρίσιμο χρονικό σημείο που μπορεί να σηματοδοτήσει για την αξιωματική αντιπολίτευση την τροχιά ανάκαμψης ύστερα από μια σειρά αρνητικές δημοσκοπήσεις.

Για τον λόγο αυτόν ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε από την εβδομάδα που πέρασε να «κλειδώνει» υποψηφιότητες, τουλάχιστον σε μεγάλες πόλεις και περιφέρειες όπου θα κριθούν και οι πολιτικές εντυπώσεις. Κατά πάσα πιθανότητα αύριο θα ανακοινωθεί επισήμως η υποψηφιότητα του κ. Κ. Γκιουλέκα για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, η οποία έρχεται να προστεθεί σε αυτήν του κ. Ν. Κακλαμάνη για την Αθήνα και σε εκείνη του κ. Π. Ψωμιάδη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην επιλογή των υποψηφίων εμπλέκονται τρία ακόμη υψηλόβαθμα στελέχη. Πρόκειται για τον κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου της ΝΔ, τον Γραμματέα του κόμματος κ. Α. Λυκουρέντζο και τον Γραμματέα Οργανωτικού κ. Β. Μιχαλολιάκο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρηγίλλης θα επιθυμούσε οι υποψήφιοι να είναι νέοι και επιτυχημένοι. Τα επιτελικά στελέχη της εκτιμούν ότι χρειάζονται πρόσωπα που να μπορούν να διεμβολίσουν και άλλους πολιτικούς χώρους. Η δεξαμενή των βουλευτών δεν θεωρείται υψηλών δυνατοτήτων, ενώ αναζητούνται και πρόσωπα που είναι μικρομεσαία στελέχη της ΝΔ και έχουν διατελέσει με επιτυχία, επί διακυβέρνησης Καραμανλή, σε διάφορες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό.

Οι υποψήφιοι μνηστήρες
Ο πρόεδρος της ΝΔ θα αξιοποιήσει και τις περιοδείες του, που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα από τα Ιωάννινα, ώστε να ξεκινήσει τη θερινή αντεπίθεσή του και να δείξει τους εκλεκτούς του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι άμεσα ή έμμεσα ο κ. Σαμαράς θα πριμοδοτήσει κατά την επίσκεψή του στην πόλη (στις 21 και 22 Ιουλίου) τον νομάρχη Ιωαννίνων κ. Αλ. Καχριμάνη για υποψήφιο στην Περιφέρεια Ηπείρου. Λίγες ημέρες αργότερα ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί στη Μυτιλήνη. Εκεί τα πράγματα είναι λιγότερο ξεκάθαρα, καθώς αναδεικνύονται τρεις μνηστήρες για το χρίσμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου: ο νομάρχης Λέσβου κ. Π. Βογιατζής και οι πρώην βουλευτές κ. Γ. Κοσμίδης και κυρία Χριστίνα Καλογήρου .

Από εκεί και πέρα, τα πάντα είναι ανοιχτά στις υπόλοιπες περιφέρειες. Η Βόρεια Ελλάδα και η Πελοπόννησος είναι περιοχές τις οποίες η Ρηγίλλης θέλει οπωσδήποτε να κερδίσει. Κομματικοί παράγοντες εκτιμούν ότι η υποψηφιότητα του κ. Δ. Σταμάτη, επί χρόνια συνομιλητή του κ. Σαμαρά, είναι ισχυρή για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ στη Δυτική Μακεδονία προβάλλονται ως βασικοί μνηστήρες ο νομάρχης Κοζάνης κ. Γ. Δακής, ο βουλευτής κ. Γ. Κασαπίδης και ο δήμαρχος Γρεβενών κ. Γ. Νούτσος.

Δυστοκία παρατηρείται στη Θεσσαλία, όπου «παίζουν» τα ονόματα των κκ. Κ. Τζανακούλη (δημάρχου Λάρισας), Γ. Βλαχογιάννη (νομάρχη Τρικάλων), ενώ έχει ακουστεί και αυτό του πρώην βουλευτή κ. Κ. Αγοραστού. Στην Κεντρική Ελλάδα ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ο κ. Αθ. Γιαννόπουλος, ενώ στη Δυτική Ελλάδα έχει εκφράσει σχετική επιθυμία ο βουλευτής Αχαΐας κ. Ν. Νικολόπουλος. Στην Πελοπόννησο, σχετικό ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ο κ. Γ. Μανώλης, εκ των βασικών υποστηρικτών του κ. Σαμαρά, ενώ σε ισχυρό πόλο αναδεικνύεται ο νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δ. Δράκος.

Στο Νότιο Αιγαίο ο πρώην περιφερειάρχης κ. Χ. Κόκκινος έχει δηλώσει ότι θέλει να είναι υποψήφιος και στην Κρήτη προβάδισμα εμφανίζεται να έχει ο πρώην βουλευτής Χανίων κ. Εμμ. Βολουδάκης. Η επιρροή της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη στην Κρήτη θα βαρύνει πάντως σημαντικά στην όποια τελική επιλογή. Τέλος, ισχυρή θεωρείται η υποψηφιότητα του κ. Δ. Γάσπαρου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Δυστοκία σε Πειραιά και Περιφέρεια Αττικής
Σοβαρή δυστοκία αντιμετωπίζει η Ρηγίλλης στον Πειραιά.Αυτή οφείλεται,λένε οι γνωρίζοντες,στη διαμάχη που μαίνεται μεταξύ του κ. Π.Μαντούβαλου,ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του,και του κ.Μιχαλολιάκου.Οι διαξιφισμοί τους εμποδίζουν τη ΝΔ να εκμεταλλευθεί την κακή εικόνα του σημερινού δημάρχου κ.Π.Φασούλα.Γρίφος παραμένει η Περιφέρεια Αττικής.Παίζουν δυνατά τα ονόματα των κκ.Α.Σπηλιωτόπουλου,Ευ.Μεϊμαράκη,καθώς και του απερχόμενου νομάρχη Αν.Αττικής κ.Λ.Κουρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...