Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Διάταξη του "Καλλικράτη" αναστέλει το Ελεγκτικό Συνέδριο

Στην «κατάργηση» για ένα διάστημα του άρθρου 275 του νόμου 3852/2010 («Καλλικράτης») προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου αποφάσισε να μην ασκεί προληπτικό έλεγχο νομιμότητας των δαπανών στα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις των δήμων μέχρι αυτά να συνενωθούν.

Να σημειωθεί ότι στο άρθρο 275 του «Καλλικράτη» με τίτλο: Προληπτικός Έλεγχος Ελεγκτικού Συνεδρίου ορίζονται τα εξής: «Οι δαπάνες των δήμων, των περιφερειών, των νομικών τους προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και των κοινωφελών επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων ύδρευσης αποχέτευσης και των δημοτικών ανωνύμων εταιρειών του άρθρου 266 του Κ.Δ.Κ. ανεξαρτήτως πληθυσμού, υπάγονται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις 1 έως 3 του άρθρου169 του Κ.Δ.Κ».

Συμφωνούν οι δήμαρχοι

Να σημειωθεί πάντως ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν βρίσκει αντίθετους τους δημάρχους, οι εκπρόσωποι των οποίων κατά τη σημερινή τους συνάντηση με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Καραβοκύρη θα θέσουν επί τάπητος το θέμα των τρέχουσων προμηθειών για τη λειτουργία των δήμων (όπως για παράδειγμα η αγορά καυσίμων) οι οποίες δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν λόγω του ότι οι περισσότεροι δήμοι λόγω του «Καλλικράτη» δεν έχουν καταρτίσει προϋπολογισμούς (σ.σ. είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου).

Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις επείγουσες ανάγκες έχουν προχωρήσει σε απευθείας αναθέσεις, σκοντάφτουν όμως στο ανώτατο όριο των 15.000 ευρώ.

Έτσι, οι δήμαρχοι θα ζητήσουν από τον κ. Καραβοκύρη να εκδώσει το Ε.Σ. ερμηνευτική εγκύκλιο με την οποία να ορίζεται ότι οι επείγουσες ανάγκες θα μπορούν να καλυφθούν και πριν την κατάρτιση των προϋπολογισμών.

http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/10007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...