Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων Νίκος Κρικώνης

«Δηλώνω την παραίτησή μου από την θέση του Προέδρου, αφού το Διοικητικό Συμβούλιο δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις σε τόσο σοβαρά προβλήματα και να στηρίξει τους εργαζόμενους»
 
.Με αυτά τα λόγια, ο Νίκος Κρικώνης γνωστοποίησε την απόφασή του να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων.
 
Αναλυτικά στην δήλωση του ο κ. Κρικώνης ανέφερε τα εξής:"Οι εργαζόμενοι της πρώην Α.Δ.Ε.Ι. βρίσκονται εδώ και αρκετό διάστημα σε κινητοποίηση, ζητώντας την μεταφορά τους στην νέα κοινωφελή επιχείρηση και την άμεση επιστροφή στην εργασία τους.
 
Αρκετοί σύλλογοι καθώς και κομματικές συνδικαλιστικές παρατάξεις έχουν πάρει αποφάσεις για στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων, πλην του συλλόγου μας.Έχω καλέσει αρκετές φορές Διοικητικό Συμβούλιο (2-1-2011, 14-1-2011, 25-2-2011) με θέμα την στήριξη των εργαζομένων της πρώην Α.Δ.Ε.Ι., καθώς και μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά, δυστυχώς οι παρατάξεις ΕΝΟΤΗΤΑ και ΠΑΣΚΕ μέχρι και σήμερα όχι μόνο δεν προσέρχονται στα Διοικητικά Συμβούλια αλλά ούτε τα καταγγέλλουν (όπως έκαναν το προηγούμενο διάστημα πριν τις Δημοτικές εκλογές), με τις ενέργειες αυτές δίνουν στήριξη στην Δημοτική Αρχή, προφανώς να έχουν την βοήθεια της στις εκλογές του συλλόγου μας, μάλλον αδικούνται για τον τίτλο του εργοδοτικού συνδικαλισμού.
 
Συνάδελφοι η παράταξη μας δεν συμμετέχει στα παιχνίδια των παρατάξεων ΕΝΟΤΗΤΑ και ΠΑΣΚΕ βάζοντας τα προβλήματα σε δεύτερη μοίρα.Δηλώνω την παραίτηση μου από την θέση του Προέδρου, αφού το Διοικητικό Συμβούλιο δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις σε τόσο σοβαρά προβλήματα και να στηρίξει τους εργαζόμενους αυτούς.Η παράταξη μας σε προηγούμενη ανακοίνωση είχε εκφράσει την θέση της για «την μεταφορά των εργαζομένων στην νέα επιχείρηση και άμεση επιστροφή στην εργασία τους», στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα τους και θα είμαστε δίπλα σε κάθε πρόβλημα.
 
Καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιωαννιτών για των εμπαιγμό και την κοροϊδία απέναντι στους εργαζόμενους της πρώην Α.Δ.Ε.Ι., την απλήρωτη εργασία, όπως είναι οι εργαζόμενοι του Πνευματικού κέντρου και τα ΑμΕΑ εδώ και τρεις μήνες, οι εργαζόμενοι της πρώην Α.Δ.Ε.Ι. είναι απλήρωτοι πέντε μήνες, οι εργαζόμενοι τις καθαριότητας δεν έχουν πληρωθεί τα νυχτερινά και εξαιρετέες από το μήνα Δεκέμβριο καθώς και τα είδη ατομικής προστασίας δεν παρέχονται".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...