Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ο δήμος Πατρέων θα αποκλεισει τα διόδια του Ρίου

Σε αποκλεισμό των διοδίων του Ρίου, που βρίσκονται στην νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου... προχωρά αύριο Σάββατο ο δήμος Πατρέων, για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο αποκλεισμός θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στη 1.00 μετά το μεσημέρι. Τις προηγούμενες ημέρες ο δήμος έστειλε επιστολές σε φορείς, με τις οποίες τους ζητούσε να συμμετάσχουν στην αυριανή κινητοποίηση. Επίσης ο δήμος ενημέρωσε τους φορείς, ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός περιλαμβάνει την μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ του Φλόκα στην δυτική Αχαΐα, στην περιοχή δηλαδή όπου έχει αποφασιστεί να κατασκευαστεί το εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων. Ακόμη η δημοτική Αρχή ενημέρωσε τους φορείς ότι ζητά από την κυβέρνηση να ορίσει σε ποιο χώρο πρέπει να εναποθέτει τα απορρίμματα, με δεδομένο ότι ο υπάρχων ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας έχει ήδη κορεσθεί. Βέβαια ας σημειωθεί, ότι η τοπική κοινωνία της δυτικής Αχαΐας είναι αντίθετη στην μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ του Φλόκα, με το αιτιολογικό ότι κάτι τέτοιο θα μείωνε τον χρόνο ζωής του ΧΥΤΑ.

Κατά την διάρκεια του αποκλεισμού των διοδίων, η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, από τους κόμβους του Ρίου και του Λόγγου Αιγιαλείας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...