Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ντόλιος: «Οχι» στο αίτημα Μπουτάρη για τους συμβασιούχους

Δεν παρέχεται δυνατότητα μετατροπής των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή έργου, σε αορίστου χρόνου, υπογραμμίζει ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, και για τους συμβασιούχους του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ντόλιος υπενθυμίζει ότι για την κάλυψη των αναγκών του ο Δήμος πρέπει να αποστείλει στο υπουργείο τα αιτήματά του για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου και για την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

Σχετικό έγγραφο με την υπόμνηση αδυναμίας μετατροπής των συμβάσεων αυτών σε αορίστου χρόνου, απέστειλε ο υφυπουργός στη Βουλή έπειτα από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, κ. Σταύρου Καλαφάτη.

Μαζί με την απάντηση του κ. Ντόλιου διαβιβάστηκε στη Βουλή και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης να ζητήσει τη συνέχιση της εργασίας των με σύμβαση έργου εργαζομένων και όσων εργαζομένων οι συμβάσεις έχουν λήξει από τον Αύγουστο 2010, επειδή κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

«Σας καλούμε να εισακούσετε την εκφρασμένη θέληση του δήμου Θεσσαλονίκης, του Δημοτικού Συμβουλίου και εμού προσωπικώς στο θέμα αυτό», αναφέρει στην επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, ενημερώνοντας παράλληλα για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...