Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Στα δικαστήρια ο πρώην δήμαρχος Πρέβεζας και άλλoi 22 για κεραία της WIND!

Δύο χρόνια ακριβώς μετά την «επιχείρηση» απομάκρυνσης της παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας από το 8ο δημοτικό νηπιαγωγείο Πρέβεζας ( η οποία έγινε στις 5 Μαρτίου του 2009) 22 άτομα (ανάμεσά τους ο πρώην Δήμαρχος Μιλτιάδης Κλάπαςκαι όλα σχεδόν τα μέλη του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου) έλαβαν κλητήριο θέσπισμα προκειμένου να παραστούν σε δίκη στο Εφετείο Ιωαννίνων τον Νοέμβριο του 2011.

Το κλητήριο θέσπισμα έλαβαν εκτός από τον κ.Κλάπα οι κύριοι Λαινάς, Τζούλης, Νέλλης, Φωκάς, Ανατολιωτάκης, Τριβλής, Σαραμπασίνας, Σιόρεντας, Φαρμάκης, Αμάραντος, Κωνής, Καραμανίδης, Βελέντζας, Σολδάτος Γιάννης καιΣολδάτος Μάκης, Χατζόπουλος, οι κυρίες Παπαδημητρίουκαι Λαχανά ο Σπύρος Παγκράτης ακόμη και υπάλληλοι του Δήμου που συμμετείχαν στην διαδικασία απομάκρυνσης της κεραίας.

Χαρακτηριστικό είναι βάσει του κλητήριου θεσπίσματος τα 22 αυτά άτομα καλούνται να δικαστούν μετά από μήνυση που υπέβαλλε η εταιρία WIND γι α το…«έγκλημα αφαίρεσης της κεραίας η οποία ζημίωσε την εταιρία με το ποσό των 73 χιλ. ευρώ».

Η αφαίρεση της κεραίας η οποία είχε τοποθετηθεί μέσα σε καμινάδα, χωρίς καμία αδειοδότηση , σε απόσταση εκατό περίπου μέτρων από το Νοσοκομείο και κάτω ακριβώς από το 8ο Νηπιαγωγείο πραγματοποιήθηκε με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και την συμμετοχή δεκάδων φορέων και πολιτών. 

Μάλιστα η διαδικασία αυτή άνοιξε τον δρόμο για «γιγάντωση» του κινήματος κατά των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε όλη την χώρα.Ο πρώην Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας καλεί στη νέα αυτή μάχη κινήματα, μαθητές, εκπαιδευτικούς και πολίτες προκειμένου όλοι μαζί να δώσουν την απάντηση που αρμόζει σε όσους υποτιμώντας την νοημοσύνη των πολιτών, με αναιδή τρόπο κερδοσκοπούν σε βάρος της δημόσιας υγείας.

«Θεωρούσαμε ότι κάναμε αυτό που έπρεπε και θα προσέλθουμε στο δικαστήριο για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των παιδιών μας που δεν πρόκειται να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης και κερδοφορίας» καταλήγει ο κ.Κλάπας χαρακτηρίζοντας την απομάκρυνση της παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας επιβεβλημένη πράξη για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...