Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Κλειστοί οι Δήμοι από Δευτέρα (15/7) έως την Τετάρτη (17/7) με απόφαση της ΚΕΔΕ

Έληξε λίγο πριν τις 6.30 μμ η συνεδρίαση της ΚΕΔΕ με τα μέλη της να υπερψηφίζουν την πρόταση για αναστολή της λειτουργίας των δήμων από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου, ενώ στις 16 Ιουλίου οι δήμοι θα κλείσουν στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, αποφασίστηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου όλοι οι αιρετοί να συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εσωτερικών και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα στον πρόεδρο και τα πολιτικά κόμματα. Άμεσα, η ΚΕΔΕ θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για όλα τα επίμαχα θέματα και συνολικά για τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στο πολιτικό σύστημα.

Η ΚΕΔΕ ζητά να συγκληθεί, άμεσα, ανεξάρτητη επιτροπή, προκειμένου να προχωρήσει σε αντικειμενική, αξιόπιστη και σοβαρή αξιολόγηση των υπουργείων, των φορέων τους, της τοπικής και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ώστε να υπάρξει σοβαρός διάλογος για την κινητικότητα. Ακόμη, θεωρεί αντισυνταγματικές, γραφειοκρατικές και αναποτελεσματικές τις διατάξεις για το Οικονομικό Παρατηρητήριο, που έχουν ως προφανή στόχο την επιτροπεία των δήμων, και ζητά την απόσυρσή τους.

Αντίθετη στο ψήφισμα ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία κατέθεσε δικό της ψήφισμα. Η εκπρόσωπός της στην ΚΕΔΕ, Ε. Παντελάκη, υποστήριξε ότι με την επιτροπή αξιολόγησης, ουσιαστικά, ξεκινά η διαδικασία εφαρμογής του νόμου. Η Λαϊκή Συσπείρωση, στο ψήφισμά της, καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «που με πρόσχημα τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις επιταχύνει την υλοποίηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων με το πολυνομοσχέδιο». «Η θεωρία περί πλεονάζοντος προσωπικού περί δήθεν αξιοκρατικής αξιολόγησης και η περιβόητη ενδο-δημοντική κινητικοτητα, υπονομεύουν τον αγώνα των εργαζομένων και αποτελούν το άλλοθι για τις απολύσεις» προσθέτει.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...