Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - ΚΕΔΕ για να μην κλείσουν οι Δήμοι

Το πολυνομοσχέδιο και οι διατάξεις για τη διαθεσιμότητα και την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας μέσω της απορρόφησής της από την Ελληνική Αστυνομία είναι το βασικό αντικείμενο συζήτησης στην εν εξελίξει κρίσιμη συνάντηση αντιπροσωπείας της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας με τους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Εξω από τα γραφεία του υπουργείου Οικονομικών αυτή την ώρα βρίσκονται συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 200 δημοτικοί αστυνομικοί που συμμετείχαν στην μηχανοκίνητη πορεία του κλάδου τους και τώρα έχουν αποκλείσει το ΥΠΟΙΚ.

Στο επίκεντρο είναι το θέμα των δημοτικών αστυνομικών, αλλά και των σχολικών φυλάκων που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ακόμα και μέσα στους κύκλους της Νέας Δημοκρατίας και στο οποίο αναμένεται να γίνουν διορθώσεις στο πολυνομοσχέδιο. Διορθώσεις που νωρίτερα συζητήθηκαν ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ και τους κ.κ. Μητσοτάκη, Μιχελάκη.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε πως όσοι έχουν μεταπτυχιακό δεν πρόκειται να φύγουν από το δυναμικό των δήμων, ενώ σε ό,τι αφορά στους σχολικούς φύλακες συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνταξιοδότησής τους, διότι επί χρόνια δεν είχαν ασφάλιση, παρά μόνο ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να βρεθεί η χρυσή τομή με την ΚΕΔΕ προκειμένου να φρενάρουν την γενίκευση των κινητοποιήσεων που έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλα προβλήματα στις δημόσιες υπηρεσία και φυσικά να μην μπει λουκέτο στους Δήμους.

Συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Νωρίτερα η ΚΕΔΕ συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος στις δηλώσεις του αναγνώρισε τα προβλήματα που, όπως τόνισε, είτε είναι ουσίας είτε αλληλοκατανόησης. Επισήμανε, ωστόσο, ότι «η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση είναι μια ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας».

Από τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου προκύπτει ότι η ΚΕΔΕ παραμένει στις θέσεις της και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε να τις μεταφέρει στον πρωθυπουργό, ενώ δεν απέκλεισε και νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ακόμα και αύριο, προκειμένου, όπως είπε, «να βρούμε κοινά αποδεκτές, εφαρμόσιμες, δημιουργικές λύσεις».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι «οι ημέρες της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου θα είναι παραγωγικές και γόνιμες. Ο διάλογος δεν τελείωσε σήμερα».

Τα είπαν και με Παπαμιμίκο - Κεδίκογλου

Επίσης, αντιπροσωπεία των δημοτικών αστυνομικών συναντήθηκαν με τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα απορροφηθούν στο σύνολό τους, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στο υπουργείο Δικαιοσύνης.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...