Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ τώρα αμφιταλαντεύεται για τη Δημοτική Αστυνομία

Βελτιώσεις σε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε χτες στη Βουλή, θα επιδιώξει να επιτύχει το ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης, όπως προκύπτει από την τρίωρη συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ Οικονομικών που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και όπου διεξήχθη «αναλυτική» συζήτηση.

Οσον αφορά στα θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης, πηγές της Ιπποκράτους ανέφεραν ότι η βασική λογική που πρέπει να επικρατήσει, κυρίως από εδώ και πέρα, δηλαδή ενόψει του Σεπτεμβρίου και έπειτα, είναι η αξιολόγηση των δομών και των προσώπων. Αυτό, σημείωναν οι ίδιες πηγές, δεν έγινε τώρα, αλλά ούτε και τον τελευταίο χρόνο, παρά τις σχετικές επισημάνσεις του ΠΑΣΟΚ. Σημείωναν επίσης ότι βασικό κριτήριο στο πλαίσιο της αξιολόγησης των προσώπων πρέπει να είναι ο ΑΣΕΠ. Στο ίδιο πλαίσιο, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι το ΠΑΣΟΚ θα εξετάσει το θέμα που αφορά στη Δημοτική Αστυνομία με «πολύ μεγάλη προσοχή», γιατί, όπως συμπλήρωναν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι προσλήψεις που έγιναν σε αυτή ήταν μέσω ΑΣΕΠ. Ακόμη, στο πλαίσιο της δικαιότερης και αντικειμενικότερης, όπως έλεγαν, αντιμετώπισης στο πλαίσιο της αξιολόγησης προσώπων, το ΠΑΣΟΚ θα αναδείξει τα ζητήματα που αφορούν σε μη αξιοκρατικές προσλήψεις.

Εάν δεν υπερισχύσουν τα παραπάνω κριτήρια στη διοικητική μεταρρύθμιση, τότε δεν θα πρόκειται ουσιαστικά για μεταρρύθμιση, υπογράμμιζαν οι ίδιες πηγές. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ως αναγκαίο να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι ίδιες πηγές της Ιπποκράτους έκαναν λόγο ότι από τη συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση «προκύπτει ότι η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα πάει συντεταγμένα για την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου» και πως από εκεί και πέρα το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να βελτιώσει διατάξεις του, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης.

Σχετικά δε με τις διατάξεις που αφορούν στη φορολογία και για τις οποίες το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει βελτιώσεις, ανέφεραν ότι παρόλο που υπάρχει απλοποίηση και διευκόλυνση, δεν πρόκειται για το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα για το οποίο έκανε λόγο το Κίνημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ εκείνων που τοποθετήθηκαν στη συζήτηση, ο Γιώργος Ντόλιος υποστήριξε ότι η διοικητική μεταρρύθμιση, που αποτελούσε μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα, ταυτίστηκε με απολύσεις και κινητικότητα και αυτό διότι «δεν προχώρησαν εγκαίρως οι αξιολογήσεις, γιατί ανατέθηκαν σε υπουργούς και υπαλλήλους που δεν πίστευαν στη μεταρρύθμιση». «Αντί για μεταρρύθμιση οδηγούμαστε σε αντιμεταρρύθμιση» είπε και υποστήριξε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι «πρόκειται για ήττα της κυβέρνησης και της χώρας».

Αναφορικά με τις αλλαγές στη φορολογία που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, ο Φίλιππος Σαχινίδης υποστήριξε, κατά πληροφορίες, ότι αυτές μπορεί να απλοποιούν, να κωδικοποιούν και να διευκολύνουν, ωστόσο «δεν συνιστούν ούτε φορολογική μεταρρύθμιση, ούτε το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα για το οποίο μιλούσαμε εμείς». Ο ίδιος εξέφρασε επιφυλάξεις ειδικότερα και για το θέμα της πρόβλεψης για μη συλλογή αποδείξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...